Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Parlamentarii PNL şi PDL au avut conştiinţă când au votat majorarea salariilor în Educaţie

Duminică, 5 Octombrie 2008 (14:28:54)
 Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat duminică, la Rast, că banii pentru susţinerea creşterii salariilor profesorilor cu 50% se găsesc în fondurile Ministerului Educaţiei şi că deputaţii PNL şi PDL au avut "conştiinţă" când au votat această majorare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Parlamentarii PNL şi PDL au votat cu conştiinţă. Bravo lor! În sfârşit le spun că au şi ei conştiinţă. Poziţia ulterioară a PNL şi PDL este însă năstruşnică", a spus Geoană.

El a afirmat că banii necesari susţinerii majorării salariilor se găsesc în fondurile Ministerului Educaţiei.

"Din informaţiile şi din execuţia bugetară a Educaţiei s-au cheltuit până în acest moment decât 47% din bugetul ministerului. Avem o lipsă de execuţie bugetară de 3,3 miliarde de euro pe ultimii patru ani de zile. Bani sunt în bugetul Ministerului Educaţiei", a mai spus preşedintele PSD.

Geoană nu înţelege de ce se invocă criza financiară externă atunci când se vorbeşte de imposibilitatea susţinerii majorării salariilor cu 50% pentru profesori.

"Nu este normal să invocăm criza financiară externă care până ieri nu exista. Am auzit chiar analişti şi economişti mai mult partizani politici care spun că deprecierea cursului valutar şi faptul că s-a ajuns la 3,9 lei pentru un euro este rezultatul legii privind creşterea salariilor pentru profesori. Păi această lege nici nu a intrat în vigoare", a comentat Geoană.

Potrivit lui Geoană, la dezbaterea legii în Parlament au lipsit parlamentarii PNL şi miniştrii guvernului Tăriceanu.

"Întrebarea pe care o adresez domnului Tăriceanu este de ce nu a fost PNL şi miniştrii săi când s-a dezbătut legea? De ce nu a spus atunci în faţa Parlamentului că sunt problemele pe care le invocă ei acum? De ce nu recunosc acum că este faliment al politicii macroeconomice, fiscale şi bugetare a programului Alianţei?”, s-a întrebat liderul PSD.

Mircea Geoanăcrede că atacarea legii privind majorarea salarială a profesorilor la Curtea Constituţională reprezintă un joc de imagine: "Nu cred că în acest sens Curtea Constituţională va lua o decizie. Cred că a fost un gest disperat şi de imagine".

Preşedintele PSD s-a aflat duminică în judeţul Dolj, unde a vizitat mai multe localităţi care se află în colegiul uninominal pentru Senat în care candidează.

Alături de el a fost prezenţi deputatul Valeriu Zgonea şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Parlamentarii PNL şi PDL au avut conştiinţă când au votat majorarea salariilor în Educaţie.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Parlamentarii PNL şi PDL au avut conştiinţă când au votat majorarea salariilor în Educaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei