Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Preşedintele Traian Băsescu a recomandat CSM mai mult dinamism şi responsabilitate

Joi, 24 Iulie 2008 (16:16:29)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, că preşedintele Traian Băsescu a recomandat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) mai mult dinamism, responsabilitate şi să rezolve problemele tehnice.
 
  "Nu a fost vorba de reproşuri directe, ci de instrucţiuni. A fost o discuţie cât se poate de tehnică", a spus Cătălin Predoiu.

Întrebat ce a recomandat el membrilor CSM, Predoiu a spus: "Să privească în urmă fără mânie şi să observe punctele în care trebuiau luate alte decizii, cum ar fi invalidarea concursului pentru procurori şefi, politica disciplinară, inspecţia judiciară".

În opinia demnitarului, Inspecţia Judiciară ar trebui să se autosesizeze şi să nu aştepte sesizări din partea unor terţe persoane.

Nu în ultimul rând, ministrul Predoiu le-a recomandat membrilor CSM o strategie mai bună de imagine şi o deschidere către Comisia Europeană şi reprezentanţii acesteia, "pentru că de multe ori o comunicare deficitară lasă o percepţie falsă".

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu şi în care au fost discutate concluziile Raportului CE, s-a desfăşurat cu uşile închise, la propunerea şefului statului. Preşedintele Băsescu a propus ca şedinţa să se desfăşoare fără presă şi "fără transmiterea în afară a discuţiilor"

CSM a fost criticat în Raportul Comisiei Europene pentru faptul că nu şi-a asumat responsabilitatea unei reforme judiciare sau a menţinerii integrităţii şi responsabilităţilor proprii. Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va analiza în plen aspectele reţinute în raport şi va stabili măsuri concrete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Preşedintele Traian Băsescu a recomandat CSM mai mult dinamism şi responsabilitate.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Preşedintele Traian Băsescu a recomandat CSM mai mult dinamism şi responsabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei