Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kovesi: Discuţia cu preşedintele Traian Băsescu pe tema Raportului CE a fost constructivă

Joi, 24 Iulie 2008 (16:15:34)

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, joi, că discuţia de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu preşedintele Traian Băsescu pe tema Raportului Comisiei Europene a fost constructivă, apreciind că raportul de ţară face o radiografie a sistemului judiciar.

  În ce priveşte Ministerul Public, Kovesi a spus că s-a făcut o analiză a obiectivelor pe care trebuie să le urmărească, în aşa fel încât anul viitor să fie ridicată monitorizarea.

"Sunt câteva probleme specifice ale Ministerului Public, şi anume rezolvarea crizei de personal, care, din păcate, nu poate fi rezolvată prin pârgiile pe care le are în acest moment procurorul general. Această problemă a crizei de personal trebuie să se realizeze cu concursul CSM şi cu sprijinul ministrului Justiţiei", a afirmat Kovesi.

Şeful Ministerului Public a spus că o altă problemă ridicată a fost cea a transparenţei şi eficienţei sistemului judiciar.

"Atâta vreme cât există dubii serioase cu privire la modul de recrutare, de promovare a magistraţilor în sistemul judiciar, cu siguranţă nu se poate avea în vedere în actul de justiţie şi cred că aici este un punct în care trebuie să intervină toate instituţiile implicate", a adăugat Kovesi.

O altă chestiune ridicată în cadrul şedinţei de la CSM, la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, a fost cea a specializării magistraţilor, Kovesi arătând că la nivel Ministerului Public s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui ghid de bune practici în domeniul combaterii corupţiei şi specializarea persoanelor anume desemnate pe acest sector de activitate.

Kovesi a mai spus că următoarea evaluare a Comisiei Europene pe domeniul Justiţiei va fi publicată în luna decembrie şi că experţii vor veni la Bucureşti pentru discuţii în octombrie - noiembrie, urmând ca un nou raport să fie prezentat în iunie 2009.

"Obiectivul nostru, atât al Ministerului Public, cât şi al celorlalte instituţii implicate, este ca această monitorizare să fie ridicată", a declarat Kovesi.

Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu şi în care au fost discutate concluziile Raportului CE, s-a desfăşurat cu uşile închise, la propunerea şefului statului. Preşedintele Băsescu a propus ca şedinţa să se desfăşoare fără presă şi "fără transmiterea în afară a discuţiilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kovesi: Discuţia cu preşedintele Traian Băsescu pe tema Raportului CE a fost constructivă .
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kovesi: Discuţia cu preşedintele Traian Băsescu pe tema Raportului CE a fost constructivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei