Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicament care încetineşte dezvoltarea cancerului la prostată

Abirateron, un medicament creat de o companie farmaceutică din SUA, s-a dovedit a fi eficace în reducerea tumorilor la pacienţii cu cancer la prostată în stadiu avansat care nu răspundeau la alte tratamente, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Oncology şi preluat de Reuters.

Potrivit testelor clinice de fază I, medicamentul Abirateron, creat de compania Cougar Biotechnology Inc, încetineşte dezvoltarea cancerului la prostată cu, în medie, 400 de zile.

"Suntem foarte încrezători că acest medicament este foarte activ şi are efecte de durată. Credem că acest medicament este mult mai eficace", a declarat Johan de Bono, specialist la Institutul Britanic de Cercetare a Cancerului, coordonator al studiului.

Cancerul la prostată ocupă a doua poziţie în clasamentul bolilor letale pentru bărbaţi, după cancerul pulmonar. Anual, circa 680.000 de bărbaţi din întreaga lume sunt diagnosticaţi cu această boală şi aproximativ 220.000 mor din cauza ei.

Toţi voluntarii care au participat la studiu prezentau o formă agresivă de cancer la prostată, aceea în care ţesutul canceros este capabil să creeze singur hormoni care contribuie la alimentarea tumorii.

"Acest medicament nu permite ţesutului canceros să producă hormonii ce permit celulelor cancerigene să supravieţuiască", a declarat Bono, adăugând că Abirateron conţine o enzimă, numită CYP17, care joacă un rol important în acest proces.

70 - 80% dintre bărbaţii participanţi la studiu au prezentat scăderi ale nivelului de ASP şi reducerea tumorilor, chiar şi în situaţia în care cancerul era răspândit în alte părţi ale corpului, a mai spus Bono.

ASP (antigen specific prostatic) este o proteină produsă de prostată, iar nivelul ei creşte în cazul în care organul se măreşte sau când apare cancerul.

Voluntarilor li s-a administrat Abirateron pentru o perioadă de aproximativ doi ani şi jumătate, iar aceştia au putut controla boala, prezentând, însă, câteva efecte secundare, precum oboseală şi creştere în greutate.

Medicamentul este încă în faza de testare, iar Bono a declarat că speră ca până în 2011 să poată fi comercializat.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament care încetineşte dezvoltarea cancerului la prostată.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicament care încetineşte dezvoltarea cancerului la prostată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei