Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Proces

Spitalul Suceava, târât în instanţă de o firmă din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Firma Prima Medical Bucureşti, asociatul unităţilor sanitare private Bethesda, a apelat la  justiţie în litigiul pe care-l are cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Motivul este reprezentat de licitaţia pentru acordarea unui spaţiu din cadrul spitalului public, în care ar urma să funcţioneze aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN), şi la care Prima Medical s-a înscris, dar pe care ulterior a contestat-o.

Litigiul a pornit după ce, săptămâna trecută, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a anunţat că a respins contestaţia formulată de Prima Medical Bucureşti privind licitaţia organizată de spitalul public Suceava, pentru închirierea unui spaţiu de 116 mp şi dotarea lui cu un RMN, decizie pe care ulterior partenerul de afaceri al dr. Ştefan Puşcaşu, managerul unităţilor sanitare private Bethesda, a atacat-o.

 

14 august, primul termen de judecată

Conducerea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ spune că procesul va priva, pentru încă cel puţin jumătate de an, pacienţii acestei unităţi medicale de accesul la un diagnostic precis dat de un aparat de rezonanţă magnetică nucleară.

Ieri, în conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Tiberiu Brădăţan, a declarat că asociatul unităţilor private Bethesda va fi reprezentat în instanţă de una din cele mai puternice firme de avocatură din Bucureşti. Medicul a arătat că primul termen de judecată este 14 august, iar spitalul public a început să-şi construiască apărarea.

„Urmează să fie contactat şi Consiliul Judeţean, în calitate de proprietar al spaţiului, pentru a se stabili o strategie”, a subliniat medicul, adăugând că în momentul de faţă toate procedurile licitaţiei sunt suspendate.

 

Spitalul Suceava îşi construieşte apărarea

Responsabilul de relaţiile cu presa al Spitalului Judeţean de Urgenţă a subliniat că o variantă luată în discuţie este cea a anulării complete a acţiunii de licitare, însă ulterior se va reveni cu o alta, care să conţină termeni mult mai clar stipulaţi, inatacabili din punct de vedere juridic.

„Este clară intenţia de a ne face să plătim pentru faptul că Prima Medical nu a putut respecta caietul de sarcini impus. Chiar dacă, în final, vom avea câştig de cauză, lucrul rău care se întâmplă este întârzierea dotării cu un RMN. Un astfel de aparat este foarte scump, iar livrarea se face numai după o comandă fermă. El nu există pe stoc, ci se produce ulterior, lucru care durează 6 - 9 luni”, a conchis dr. Tiberiu Brădăţan.

 

Dr. Ştefan Puşcaşu spune că nu are nici o legătură cu acest demers

De cealaltă parte, dr. Ştefan Puşcaşu, managerul unităţilor private Bethesda şi partenerul de afaceri al firmei bucureştene Prima Medical, a declarat că nu are nici o legătură cu contestarea licitaţiei şi, ulterior, acţionarea în instanţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

„Ştiam că va fi o licitaţie, am urmărit în presă, dar aici eu chiar nu am nici o treabă. Prima Medical-Bethesda nu s-a înscris la licitaţie, dar Prima Medical are şi alţi parteneri, e treaba lor, nu a mea!”, a afirmat dr. Ştefan Puşcaşu.

El a adăugat că nu ştie nimic nici de procesul intentat spitalului public, întrucât a părăsit judeţul în urmă cu câteva zile.

„Eu sunt în Antalia, în concediu, nu cunosc nimic despre această chestiune”, a spus medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Suceava, târât în instanţă de o firmă din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul Suceava, târât în instanţă de o firmă din Bucureşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Clar ... trimis de
(24 iul 2008, 11:20:01
Acest medic Puscasu pe langa faptul ca nu mai stei cum sa suga spitalul de bani, acum pune piedica aducerii acelui aparat RMN ! Halal doctor ! La cum "functioneaza" justitia, este de asteptat ca procesul sa se incheie peste 5 ani !
1.1  RE: Clar ... trimis de
(24 iul 2008, 11:51:38
Dom doctor nici usturoi n-a mancat, da nici gura nu-i miroase. Mare jmecher Puscasu asta, ****ca o lipitoare fara scrupule.
2.   Perversitate trimis de
(24 iul 2008, 13:41:31
ASTA E MAFIA POCAITILOR!!!A INCEPUT SA SE DEZVOLTE!!!
2.1  RE: Perversitate trimis de
(24 iul 2008, 13:53:07
dar poate doctorul puscasu are dreptate,de ce nu se vereifica de politia economica cum procedeaza directorul administrativ cu licitatiile din spital....se stie foarte bine ca aceasta mafie exista ,si voprba ca usturoi nu a mancat e buna pentru actuala conducere a spitalului,care de un timp cam toate insuccesurile le arunca in spinarea celor din afara .....hai sa fim seriosi .....
3.   Atitudine de crestin ?? trimis de
(24 iul 2008, 14:21:30
Se vede clar ca procesul este intentat si ca sa intarzie dotarea spitalului cu RMN-ul ,situatie care le convine de minune unora ( implicati sau nu si plecati strategic in concediu )...
4.   Suceava la toate ultima, ca deobicei! trimis de
(24 iul 2008, 15:03:38
Vrem RMN, vrem RMN! Vrem aparatura performanta sa nu mai facem drumuri pe la Cluj,etc! De ce ramine ( lasati) Suceava de izbeliste, fara aparatura, doctori tineri si performanti!

Utati-va cum se administreaza spitalele din: Piatra Neamt, Bacau,etc cu tot ce e mai bun! De ce asa greu numai la Suceava, voi nu aveti pile ca ceilalti!?
4.1  RE: Suceava la toate ultima, ca deobicei! trimis de
(25 iul 2008, 09:38:17
Mai trebuie si specialisti care sa poata citi si interpreta rezultatele. Mai sunt necesari si specialisti care sa execute investigatiile, sa stie ce sa caute si ce sa vada. Nu e chiar asa de simplu, am aparat si am rezolvat problemele pacientilor.

Daca vor face si cu RMN asa cum au facut cu CT sa-l strice mereu si sa nu aiba bani de reparatii, mai bine sa nu-l aduca.
5.   Drept constitutional... trimis de
(24 iul 2008, 16:06:32
Orcine si orcind se poate adresa unei instante de judecata daca se considera nedreptatit pe o anumita tema,asa ca ce mare tragedie,ce mare stire este cea mai sus prezentata,zilnic judecatorii de serviciu inregistreaza sute de asemenea plingeri deci fapt banal ca si stirea de 2 lei vechi cum zicea cineva intr-un comentariu ...
6.   Catre DOMNUL FLUTUR trimis de
(24 iul 2008, 16:06:55
DOMNULE FLUTUR AM SPERAT CAND VAM VOTAT SA NU MAI VAD CIRC CA ANTRE BASESCU SI TARICEANU CA NE-AM SATURAT.FACETI CEVA RAPID SI EFICIENT CA PUSCASU SA-SI VADA DE PRIVATIZAREA LUI SI SA LASE SPITALUL SA-SI FACA TREABA ASA CUM FAC CELE DE LA CLUJ SI MURES.ASTA DACA SUNTETI AN STARE DACA NU DATIVA DEMISIA SI LASATI PE ALTUL COMPETENT.UN HOT CA PUSCASU NE TRAGE AN JOS CU POCAITII LUI.AVEM DOCTORI M-AI COMPETENTI CA PUSCASU SA-I LASAM SA VEDEM CE STIU.AN PLUS AVEM NEVOIE URGENTA DE ACESTE APARATE SI MULTE ALTELE IMPLICATIVA UN PIC M-AI MULT VA ROG DIN SULET.
7.   Caraghios trimis de
(24 iul 2008, 18:07:45
Nu inteleg de ce unii din voi amestecati religia (pocaiti si ortodoxi) in aceasta poveste in care doctorul Puscasu a declarat ca nu este amestecat. Ar trebui sa ii fim recunoscatori acestui om pentru ce a facut pentru suceveni unde avem o policlinica la nivel occidental (comparati cu cele existente in Suceava) si un spital privat unde te faci bine pentru ca esti tratat ca om, condtii pe care nu le gasesti nici in America. Va felicit domnule doctor si s-o tineti tot asa si nu tineti cont de micimanii pe care ii roade invidia.
8.   Invidia trimis de
(24 iul 2008, 18:13:22
Astea sunt comentariile ratatilor de rand, muritorilor de foame, taranilor cu 2 clase de gradinita care nici nu stiu sa scrie bine (gen agramatul MEED; se scrie dati-va , doar un exemplu din opera sa de imbecilitate lucie), invidiosi pe un om care a reusit sa se ridice deasupra celor mai sus mentionati si sa faca un bine evident orasului; mergeti si lingeti ctaacul din budele spitalului judetean, faceti curatenie bine, poate s-o mai ridica si nivelul acestuia, pentru ca unii doctori gen doctorul Puscasu sa nu ma fie nevoiti sa se apuce de aceasta lupta contra sistemului, revoltati de ceea ce se intampla in el.
9.   Religia trimis de
(24 iul 2008, 18:16:23
Rugam imbecilii gen MEED care reprezinta tiparul perfect pentru taranul roman agramat cu 2 clase care se regaseste de multe ori pe aceasta pagina sa abandoneze aceasta idee cum ca ,,puscasu ne trage in jos cu pocaitii lui, mafiotii sucevei". Ortodoxii vostri de ce naiba nu va ajuta? Va mancati intre voi ca niste caini si latrati la ceilalti.
10.   Pentru MEED si ceilalti asemena lui trimis de
(24 iul 2008, 18:22:33
Vreti sa va afirmati, dar nici nu stiti sa scrieti! Ce ratati patetici.
11.   BIP trimis de
(24 iul 2008, 18:34:28
Si daca domnul doctor era ortodox, mai ziceati voi oare ,,mafia ortodoxilor se dezvolta" sau ,,puscasu cu ortodoxii lui..."? De la prima medical nu e nimeni pocait, ce treaba au pocaitii cu prima medical care a intentat aceasta actiune?
12.   Eu trimis de
(24 iul 2008, 18:43:50
ba "desteptilor".....nu stiti cum sa va aratati mai bine prostia decat prin aceste comentarii de ***** .......serios!

vreti rmn...cumparativa...daca astia din spitalul judetean isi bat joc de oamneni(de voi) si nu stiu sa se descurce! halal oameni
13.   Asteptati voi muuult si bine.. trimis de
(25 iul 2008, 02:29:24
Cum zicea si cineva de mai sus.. duceti-va la naiba si lingeti mizeria din "mirificul" spital judetean!! Am fost internata acolo.. si ce folos? am fost tratata de don`soarele asistente [alea cu nasul pe sus] cu atata greata si scarba.. cum numai in romania se putea intampla.. Sunt niste conditii GROAZNICE in acest spital judetean!!

Sunt curioasa de un lucru.. daca o sa vina acel RMN [daca o sa mai vina].. o sa se strice dupa 2 zile de functionare.. asa cum se intampla cu toate celelalte aparate aduse in spital?

Toata stima si respectul pt domnul Puscasu! A stiut sa faca ceva din clinica lui particulara. Acolo sunt conditii adevarate pt un adevarat spital care se respecta!

Pt MEED -> cu cine plm ai facut tu romana? Mars naibii si mai invata sa scrii!!!
13.1  RE: Asteptati voi muuult si bine.. trimis de
(25 iul 2008, 09:20:21
pana acum era vinovat DASCALIUC de tot ce se intampla in spital....dar acum puscasu......bai oameni buni dar cei ce conduc acum nu au oare nici o vina marea smechera MOTAN GANEA DOINA ELENA ,sa se duca sa trateze bolnavii la sectia ei ,nu sa faca afaceri impreuna cu directorul administrativ Timofticiuc COSTICA, acest RMN cred ca are o poveste mai ascunsa,aviz celor de la consiliul judetean sa faca cercetari mai amanuntite cu acesta licitatie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei