Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actuala conducere a Curţii de Conturi rămâne în funcţie până la 30 septembrie

Miercuri, 2 Iulie 2008 (17:24:51)

 Votul dat de Parlament pentru prelungirea mandatului conducerii Curţii de Conturi a fost unul valabil, astfel încât aceasta rămâne în funcţie până la 30 septembrie, nefiind necesară o sesiune extraordinară pe această temă, au decis, miercuri, Birourile Permanente reunite ale celor două Camere.
 
  Decizia a fost luată cu 15 voturi "pentru", patru "împotrivă" aparţinând PDL şi o abţinere, cea a lui Lucian Bolcaş (PRM).

Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit în şedinţă comună, în urmă cu o săptămână, pe ordinea de zi fiind, printre altele, prelungirea, până la 30 septembrie, a mandatului membrilor Curţii de Conturi.

Şedinţa a fost suspendată după ce, în urma votului nominal pentru prelungirea mandatului membrilor Curţii de Conturi, s-a constatat că nu s-a întrunit cvorumul de şedinţă necesar pentru validarea votului.

Secretarul Senatului, Gavrilă Vasilescu, a declarat că, în urma celui de-al doilea apel nominal, însoţit şi de votul nominal privind prelungirea mandatului membrilor Curţii de Conturi, doar 60 de senatori şi-au exprimat opţiunea de vot, în timp ce 15 senatori au părăsit sala de plen. "Cvorumul pentru Senat este de 67 de parlamentari, deci nu a existat cvorum", a concluzionat Gavrilă Vasilescu.

Secretarul Camerei Deputaţilor Gelil Eserghep a anunţat, la rândul său, că, dintre parlamentarii din Camera Deputaţilor, 157 au fost prezenţi, iar 172, absenţi. Dintre aceştia, 114 deputaţi au votat "pentru", iar 21 au votat "împotrivă", înregistrându-se şi 21 abţineri, precum şi "un deputat care nu a votat". "Concluzia, nu e cvorum", a spus şi secretarul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PRM Lucian Bolcaş, a precizat că, în condiţiile în care doar 217 parlamentari şi-au exprimat votul, şedinţa comună se află în afara cvorumului de lucru, fiind necesară prezenţa a 231 de parlamentari.

În urma suspendării şedinţei, votul privind prelungirea "la limita legii" a mandatului membrilor Curţii de Conturi a fost anulat, în condiţiile în care mandatul acestora s-a încheiat pe 31 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actuala conducere a Curţii de Conturi rămâne în funcţie până la 30 septembrie.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actuala conducere a Curţii de Conturi rămâne în funcţie până la 30 septembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei