Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2008 - Anul XIII, nr. 45 (3726)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu despre cererea CNS de autonomie: Este o încercare de incitare, de încingere a spiritelor

Duminică, 24 Februarie 2008 (15:21:04)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în staţiunea Covasna, referitor la solicitarea CNS privind autonomia Ţinutului Secuiesc, că aceasta nu este decât "o încercare de incitare, de încingere a spiritelor", transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Potrivit preşedintelui, "a vorbi în cadru neconstituţional, a face solicitări neconstituţionale într-un astfel de moment nu face decât să arate că cei care fac astfel de declaraţii au orice dorinţă, numai aceea de bună înţelegere în România nu".

Întrebat despre solicitarea CNS către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) în privinţa numirii unui raportor pentru evaluarea stării generale şi a voinţei de autonomie a comunităţii maghiare din Ţinutul Secuiesc, Băsescu a răspuns "se pare că aceşti domni încă de află în Kirghistan, nu au aflat că România a intrat ân UE şi şi-a îndeplinit toate standardele".

În opinia şefului statului, îndeplinirea standardelor politice presupune şi îndeplinirea celor pentru minorităţi.

"Nu cred că va fi vreo instituţie europeană care să ia în seamă o astfel de cerere", a conchis preşedintele.

Consiliul Naţional Secuiesc a adoptat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, o hotărâre prin care cere Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) numirarea unui raportor pentru evaluarea stării generale şi a voinţei de autonomie a comunităţii maghiare din Ţinutul Secuiesc.

Potrivit acestei hotărâri, CNS se adresează Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu cererea de a numi un raportor pentru evaluarea stării generale şi a voinţei de autonomie a comunităţii maghiare din Ţinutul Secuiesc, iar pe baza acestui raport să adopte o hotărâre privind autonomia Ţinutului.

CNS mai solicită ca APCE să ia în considerare aplicarea prevederilor hotărârii 508/1996 privind Convenţia cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale, în cazul în care România nu îşi îndeplineşte angajamentele asumate.

CNS a hotărât ca memorandumul întocmit pentru fundamentarea acestei cereri să fie înaintat membrilor APCE de către Comisia Permanentă a Consiliului, dar şi preşedintelui Traian Băsescu.

În memorandum se prezintă Ţinutul Secuiesc, istoria acestuia şi a populaţiei din această zonă, paşii făcuţi pentru obţinerea autonomiei după 1989 şi activitatea CNS de la înfiinţare până în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu despre cererea CNS de autonomie: Este o încercare de incitare, de încingere a spiritelor.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu despre cererea CNS de autonomie: Este o încercare de incitare, de încingere a spiritelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale verzi 4 porţii - (30 minute + 30 minute la frigider) 3 salate verzi mai mari300g brânză proaspătă de vaci100g telemea rasă1 lingură seminţe de chimen1 leg. mărar1 ceapă roşie2 linguri ulei de măsline2 cepe verzi2 linguri hrean ras200ml... Citeşte