Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Energia nu se scumpeşte deocamdată, gazele doar după ce populaţia va fi protejată

Duminică, 13 Ianuarie 2008 (16:00:53)

Preţul energiei electrice nu va creşte în perioada imediat următoare, în timp ce tarifele la gaze se vor majora doar în condiţiile în care populaţia va primi sprijin financiar din partea statului, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, ministrul Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian.
  "În ciuda tuturor avertismentelor că vom asista la valuri de scumpiri succesive, nu s-a mărit preţul nici la gaze, nici la energie electrică. În condiţiile în care am avut cea mai severă secetă din ultimele decenii, noi am păstrat neschimbate tarifele la energie electrică şi, în acest moment, nu avem elemente să credem că în perioada următoare se vor schimba", a spus Vosganian.

Ministrul a adăugat că preţul gazelor nu va fi majorat până când nu vor fi asigurate resursele pentru ca populaţia să nu aibă de suferit din cauza unei asftel de măsuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Datoria noastră ca Guvern este să limităm cât se poate aceste vulnerabilităţi şi să nu afectăm gradul de suportabilitate al populaţiei", a spus Vosganian.

El a precizat că aceste măsuri nu sunt "populiste", având în vedere că deficitul bugetar nu a fost afectat prin menţinerea actualelor preţuri la gaze şi la energie electrică.

Preţul gazelor importate se situează în prezent la 310-315 dolari/1.000 metri cubi. România importă exclusiv din Rusia, prin intermediul mai multor companii precum Imex Oil, Conef, Wintershall.

Pentru moment, preţul gazelor din producţia internă, se situeză la nivelul de 470 lei/1.000 metri cubi, vizându-se apropierea acestuia de nivelul din statele Uniunii Europene.

Cei doi mari distribuitori de gaze de pe piaţa locală, Distrigaz Sud, controlat de grupul Gaz de France, şi E.ON Gaz România, au apreciat la finele anului trecut că preţul gazelor pentru populaţie ar trebui să crească în 2008, ca urmare a majorării tarifelor gazelor din import şi a angajamentelor României de a se alinia la preţurile din blocul comunitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Energia nu se scumpeşte deocamdată, gazele doar după ce populaţia va fi protejată .
 Vizualizări articol: 617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Energia nu se scumpeşte deocamdată, gazele doar după ce populaţia va fi protejată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte