Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2008 - Anul XIII, nr. 2 (3683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNS: În problema regiunii Kosovo, Cioroianu se solidarizează cu aspiraţiile imperiale ruseşti

Vineri, 4 Ianuarie 2008 (16:59:31)

Preşedintele CNS, Fodor Imre, îl acuză, într-un comunicat de presă transmis, vineri, pe ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, că în problema regiunii Kosovo "se solidarizează cu aspiraţiile imperiale ruseşti sau chiar cu moştenirea politică a criminalului de război Milosevič”.
  Fodor susţine, în comunicat, că ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, ar fi declarat că România este împotriva drepturilor colective ale minorităţilor, prezentând poziţia oficială a României privind statutul provinciei Kosovo, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dorim să-i amintim domnului ministru de Externe al României şi autorităţilor publice competente că drepturile fundamentale ale omului sunt universale, de ele se poate prevala fiecare om, ele fiind inerente demnităţii fiinţei umane. Primul articol al Pactului Internaţional pentru Drepturile Civile şi Politice declară dreptul popoarelor la autodeterminare, şi în zilele noastre pe acest drept se bazează nu numai statele suverane, dar şi autonomiile prin care se exercită dreptul la autodeterminare internă din cadrul unui stat”, se arată în comunicatul citat.

CNS susţine că nu doar popoarele Spaniei, Marii Britanii, Italiei, Germaniei şi Franţei au dreptul de a dispune de un stat propriu, acest drept aparţinând şi popoarelor basc, catalan, scoţian, austriac din Tirolul de Sud, bavarez şi corsican. Potrivit CNS, aceste popoare au dreptul de a dispune, în cadrul statelor enumerate, de instituţii legislative şi executive propri, în concordanţă cu legile statului respectiv.

“În 1974, România a ratificat prin legea nr. 212 Pactul Internaţional pentru Drepturile Civile şi Politice, iar din ianuarie 2007 este parte a unui sistem de alianţe, bazat pe ordinea comună de valori ale civilizaţiei europene, pe respectul faţă de demnitatea umană şi faţă de libertate. (...) Este inacceptabil că ministrul de Externe al României, în loc să ia poziţie alături de aceste valori, se solidarizează cu aspiraţiile imperiale ruseşti sau chiar cu moştenirea politică a criminalului de război Milosevič”, se mai arată în comunicatul CNS.

În acelaşi context, CNS susţine că, în baza dreptului la autodeterminare a popoarelor, şi secuii au dreptul la autonomia Ţinutului Secuiesc, adăugând că, în mai multe rânduri, Consiliul Naţional Secuiesc a declarat că voinţa exprimată a secuilor privind autodeterminarea nu lezează interesele României, ci dimpotrivă, serveşte stabilitatea şi prosperitatea acestui spaţiu.

Consiliul Naţional Secuiesc doreşte să obţină autonomia Ţinutului Secuiesc printr-o lege organică, înaintată Parlamentului României, se mai arată în comunicat.

"Având în vedere aceste fapte, considerăm ca nejustificată opoziţia statutului român faţă de marea parte a sistemului de alianţe în care recent a fost admis, motivată de teama faţă de proprii săi cetăţeni. Guvernul şi forul legislativ al României nu trebuie să se teamă de secui, ci trebuie să aibă încredere în ei, ca în cetăţeni care respectă legea, valorile dreptului şi democraţiei, şi trebuie să voteze propunerea legislativă privind autonomia Ţinutului Secuiesc, care i-a fost înaintată”, se arată în document.

În 22 decembrie, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, declara, într-o conferinţă de presă cu omologii grec şi bulgar, că menţinerea perspectivei europene a Serbiei este importantă, atrăgând atenţia că în această ţară începe o perioadă electorală pe durata căreia ar trebui încurajate temele europene.

La rândul său, ministrul de Externe elen, Dora Bakoyanis, a spus că orice încercare de a lega perspectiva europeană a Serbiei de statutul provinciei Kosovo ar fi greşită şi contraproductivă, omologii român şi bulgar fiind în asentimentul său, în această privinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNS: În problema regiunii Kosovo, Cioroianu se solidarizează cu aspiraţiile imperiale ruseşti.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNS: În problema regiunii Kosovo, Cioroianu se solidarizează cu aspiraţiile imperiale ruseşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati fost acolo? trimis de
( 4 ian 2008, 19:54:43
ce vor aia? sa stea linistitzi in banca lor ca sant niste ticaloshi ce independtza vor!!! pai daca devin singuri cine ai hraneste? noi Europa ca daca nu o sa inceapa sa suga pietrele de acolo

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vită în sos tomat 4 porţii - 80 minute 600g carne de vită600g roşii600g ţelină500ml supă de legume (sau din cub concentrat)25g unt1 linguriţă boia iute± sare, piper Preparaţi supa de legume şi când începe să fiarbă, adăugaţi roşiile... Citeşte