Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurostat: România, locul 2 în UE în 2006 după sumele trimise de muncitorii din străinătate

Marţi, 11 Decembrie 2007 (15:53:10)

România a ocupat anul trecut locul doi în UE în privinţa sumelor de bani trimise în ţara de origine de cetăţenii care muncesc în străinătate, valoarea expedierilor românilor ridicându-se la 4,4 miliarde euro, potrivit biroului de statistică al Uniunii Europene, Eurostat.
  Emigranţii au trimis anul trecut 24 miliarde de euro în ţările de provenienţă membre ale UE, cele mai importante destinaţii fiind Spania, unde a fost expediată suma de 4,8 miliarde de euro, România şi Marea Britanie, care a primit 3,5 miliarde euro.

În cazul României, muncitorii care lucrează în afara UE au trimis în ţară 900 de milioane euro, iar cei care muncesc pe teritoriul Uniunii 3,5 miliarde euro.

Analizând rutele de transfer al banilor pe teritoriul UE, cele mai mari sume au fost expediate din Italia către România (1,66 miliarde euro), din Marea Britanie către Spania (1,2 miliarde euro) şi din Spania către România (1 miliard euro).

Datele Eurostat privind valoarea totală a sumelor trimise de muncitorii români din străinătate în 2006, de 4,4 miliarde euro, sunt inferioare estimărilor Băncii Naţionale a României (BNR), de 5,32 miliarde euro.

Potrivit BNR, muncitorii români au trimis în ţară, anul trecut, 5,32 miliarde euro, aproximativ 5,7% din PIB, în creştere cu 1,5 miliarde euro comparativ cu 2005. Sursele dominante ale transferurilor bancare au fost Italia, Marea Britanie şi Spania pentru angajaţii mai mult de un an. În cazul muncitorilor care au contracte pe termen scurt, banii au provenit în special din Italia, SUA şi Germania.

Deşi nu există date oficiale privind numărul total al persoanelor aflate în străinătate, mai multe surse indică cifre care variază între 1,5 şi 2 milioane de români plecaţi la muncă.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, România ocupă locul zece într-un clasament mondial privind sumele de bani trimise de emigranţii care muncesc în străinătate în ţările de origine, valoarea expedierilor românilor fiind estimată la 6,8 miliarde dolari în acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurostat: România, locul 2 în UE în 2006 după sumele trimise de muncitorii din străinătate.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurostat: România, locul 2 în UE în 2006 după sumele trimise de muncitorii din străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte