Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2007 - Anul XII, nr. 297 (3666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comercianţii de alimente vor fi obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse

Marţi, 11 Decembrie 2007 (13:34:55)

Comercianţii de alimente care au asociate menţiuni de sănătate trebuie să înregistreze aceste menţiuni, până la 30 decembrie, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, datele urmând să fie transmise Comisiei Europene.
  "Regulamentul 1924/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 decembrie 2006 privind menţiunile nutriţionale şi de sănătate asociate alimentelor prevede ca fiecare stat membru să transmită CE, până la 31 ianuarie 2008, lista naţională a alimentelor care au asociate menţiuni de sănătate şi care se comercializează pe piaţa din România. se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii Publice.

Instituţia este autoritatea responsabilă pentru implementarea regulamentului şi a elaborat, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitar-Veternară şi pentru Siguranţa Alimentelor, un Ordin comun privind întocmirea listei naţionale a menţiunilor de sănătate asociate alimentelor, care a intrat în vigoare la 5 decembrie. Conform acestui document, toţi operatorii care comercializează alimente ce au asociate menţiuni de sănătate trebuie să le înregistreze în lista de pe site-ul ministerului, la rubrica "Nou", atât în limba română, cât şi în engleză.

Nu vor fi înregistrate la Ministerul Sănătăţii menţiunile de sănătate asociate unor produse precum suplimente alimentare predozate de origine animală şi vegetală şi/sau amestecuri ale acestora cu vitamine, minerale şi alţi nutrienţi; plante medicinale şi aromatice utilizate ca atare, parţial procesate sau procesate sub formă de suplimente alimentare predozate. Acestea se înregistrează la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, conform reglementãrilor emise de acesta. Operatorii din industria alimentară vor avea nevoie, pentru înregistrarea menţiunilor, de login şi de o parolă, pe care le vor obţine de la autorităţile de sănătate publică judeţene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii de alimente vor fi obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comercianţii de alimente vor fi obligaţi să înregistreze menţiunile de sănătate de pe produse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Broscuţe vesele 2 chifle2 felii mozzarella2 felii ardei gras2 măsline1 linguriţă unt1 lingura paste de tomate2 linguri brânză de vaci1 linguriţă chimen1.2 ceapasare Se amestecă brânza de vaci cu 1 linguriţă unt, chimenul, ceapa... Citeşte