Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNS ar putea bloca activitatea Poştei

Vineri, 23 Noiembrie 2007 (16:40:43)

BNS ameninţă cu blocarea activităţii Poştei Române, în luna ianuarie, în cazul în care nu se va reveni asupra procentului alocat poştaşilor pentru distribuirea pensiilor la domiciliul pensionarilor, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, prim-vicepreşedintele BNS, Matei Brătianu.
 
  "Suntem hotărâţi ca, dacă nu se întâmplă nimic în Comisia de Buget-Finanţe a Parlamentului, să blocăm activitatea în Poştă, cu respectarea instrucţiunilor, a normelor de protecţie a muncii. În trei-patru zile, se blochează în totalitate activitatea în poştă”, a afirmat Brătianu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a susţinut că protestul nu a avut loc în această lună, pentru a nu fi afectate alegerile europarlamentare, şi nici nu va avea loc în luna decembrie, pentru că sunt sărbători, astfel încît blocarea activităţii va avea loc în ianuarie 2008. Prim-vicepreşedintele BNS a precizat că s-au adunat peste 2,8 milioane de semnături ale pensionarilor care vor să le fie adusă în continuare pensia la domiciliu.

Potrivit acestuia, decizia de înjumătăţire a sumei pentru distribuţia pensiilor la domiciliul pensionarilor, de la 1,39% la 0,7%, duce la diminuarea veniturilor Companiei Naţionale Poşta Română, periclitarea locurilor de muncă ale poştaşilor, dar şi diminuarea sumelor pentru investiţii.

El i-a acuzat pe ministrul Muncii, Paul Păcuraru, şi pe cel al Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, că au lansat apeluri la asociaţiile pensionarilor proveniţi din structuri militarizate, pentru a-şi trece pensiile pe card.

„Este interzis să obligi pe cineva să îşi ia card de la o bancă sau alta. Am atras atenţia că şi aşa se fură la bancomate, iar trecerea pensiilor pe card înseamnă să arunci 7 milioane de pensionari să stea la cozi la bancomate, unde vor deveni ţinta hoţilor de buzunare”, a spus Matei Brătianu.

Guvernul a redus, în 24 august, la jumătate comisionul plătit Poştei Române pentru distribuirea pensiilor. Astfel, comisionul plătit Poştei Române pentru distribuirea pensiilor a fost redus de la 1,3% la 0,7% din suma totală a banilor viraţi, începând cu plata drepturilor cuvenite pe luna septembrie, prin ordonanţa de rectificare a bugetului asigurărilor sociale de stat aprobată atunci de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNS ar putea bloca activitatea Poştei.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNS ar putea bloca activitatea Poştei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei