Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2007 - Anul XII, nr. 279 (3651)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A şaptesprezecea scrisoare a lui Olteanu către Băsescu: Sistemul majoritar, mai scump decât cel mixt

Vineri, 23 Noiembrie 2007 (16:45:47)

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, i-a transmis şefului statului, vineri, cea de-a şaptesprezecea scrisoare deschisă prin care îi solicită acestuia să promulge legea electorală asumată de Guvern, precizând că sistemul uninominal majoritar este mai scump decât cel mixt.
 
  "În sistemul propus de către dumneavoastră, numărul de circumscripţii electorale este mult prea mare, fiind necesare circa 450 de circumscripţii uninominale cu 450 de birouri electorale. Costurile aferente unei astfel de organizări vor fi mult mai mari pentru stat. De fapt, fiecare cetăţean al României va suporta cheltuieli suplimentare, din propriul buzunar, din taxele şi impozitele plătite de către toţi românii", îi scrie Olteanu lui Băsescu.

El menţionează că sistemul propus de Parlament este mult mai economicos.

"În sistemul introdus de Proiectul de lege privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, aprobat de către Parlament în urma angajării răspunderii Guvernului, numărul circumscripţiilor şi al birourilor electorale se va reduce la jumătate, fapt care implică o diminuare a costurilor", se mai arată în scrisoare.

Începând cu data în care Parlamentul a trimis la Preşedinţie pentru promulgare legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, Bogdan Olteanu i-a trimis zilnic scrisori deschise preşedintelui Traian Băsescu, cerându-i să promulge actul normativ.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Culturii din Iaşi, că scrisorile pe care i le-a trimis preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, "stau în plic, nedeschise" şi a precizat că le va citi după 26 noiembrie. "S-au adunat mai multe scrisori de la Bogdan Olteanu. Ele stau în plic, nedeschise, cum le-am primit, le voi citi după 26 noiembrie", a afirmat Traian Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, miercuri, la Buzău, că va continua să-i trimită preşedintelui Băsescu scrisori prin care îi cere să promulge legea votului uninominal în varianta propusă de Guvern. Olteanu a precizat că pe 25 noiembrie îi va trimite preşedintelui o sinteză cu toate argumentele menite a-l determina pe şeful statului să promulge legea votului uninominal. Olteanu a explicat că îi trimite scrisorile preşedintelui prin fax, nu în plic, referindu-se la afirmaţia şefului statului, conform căreia scrisorile preşedintelui Camerei "stau nedeschise".

Preşedintele Băsescu a contestat, miercuri, la Curtea Constituţională, legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, sesizarea urmând să fie judecată pe 5 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A şaptesprezecea scrisoare a lui Olteanu către Băsescu: Sistemul majoritar, mai scump decât cel mixt.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A şaptesprezecea scrisoare a lui Olteanu către Băsescu: Sistemul majoritar, mai scump decât cel mixt0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei