Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA a somat opt televiziuni pentru încălcarea legii privind reflectarea campaniei europarlamentare

Marţi, 30 Octombrie 2007 (13:16:37)
"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat Realitatea TV, Naţional TV, Prima TV, B1 TV, OTV, Cosmos TV, Tele Europanova şi Analog TV din Timişoara pentru încălcarea legislaţiei privind reflectarea campaniei pentru alegerile europarlamentare.

CNA a constatat, în şedinţa de marţi, că posturile Realitatea TV, Naţional TV, Prima TV au dat în cadrul ştirilor inserturi cu Gigi Becali, candidat la alegerile europarlamentare, vorbind despre numirea lui Marius Lăcătuş la Steaua. Astfel, s-au încălcat art. 61, al 1, şi art. 57 din Legea 373 din 2004. Potrivit CNA, Becali ar fi trebuit să apară numai la emisiunile şi dezbaterile electorale.

"Becali a apărut în mai multe emisiuni, deşi nu are voie decât la emisiunile pentru alegerile europarlamentare", a spus Ioan Onisei.

Potrivit lui Grigore Zanc, televiziunile ar fi trebuit să se limiteze la comentarii despre numirea lui Lăcătuş la Steaua, nu să arate imagini cu Gigi Becali.

În acelaşi timp, B1 TV şi OTV au difuzat emisiuni electorale sâmbăta, contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, care interzice difuzarea unor emisiuni electorale în weekend. B1 TV a difuzat două emisiuni electorale sâmbăta - "High Life Confidential" şi "Tabu", iar OTV, "Caravana Romilor".

Totodată, CNA a decis sa transmită o adresă TVR, întrucât postul public a difuzat, în emisiunea sportivă, imagini cu Gigi Becali, care însă nu a fost intervievat în direct, ci numai citat.

Cosmos TV a difuzat în Jurnalul de la ora 20.00, sâmbătă, două ştiri, una cu Renate Weber, candidată la alegerile europarlamentare, şi alta cu premierul Tăriceanu, care a recomandat parlamentarilor liberali care vor merge la Bruxelles să fie mai activi.

Potrivit membrilor CNA, insertul cu Renate Weber nu ar fi trebuit să apară în alte emisiuni decât cele electorale.

Totodată, Consiliul a somat televiziunile din Timişoara Tele Europanova şi Analog TV. Tele Europanova a difuzat, vineri, o emisiune cu un candidat la alegerile europarlamentare, în platou fiind puse mai multe steaguri, fapt care încalcă legislaţia privind reflectarea campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, Analog TV Timişoara a difuzat, pe 28 octombrie, în cadrul a două emisiuni, fragmente cu un candidat la alegerile europarlamentare.

"
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA a somat opt televiziuni pentru încălcarea legii privind reflectarea campaniei europarlamentare.
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNA a somat opt televiziuni pentru încălcarea legii privind reflectarea campaniei europarlamentare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei