Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 oct 2007 - Anul XII, nr. 238 (3613)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bursele din Romania - tinte serioase de achizitii pentru polonezi

Miercuri, 10 Octombrie 2007 (12:01:35)
"Bursa de Valori din Varsovia (WSE) a decis sa-si schimbe strategia privind achizitiile in Balcani si a renuntat la intentia de a mai cumpara un pachet de actiuni in cadrul bursei bulgare (BSE), informeaza publicatia bulgara Sofia Echo, citand informatii aparute in cotidianul Czech Business Daily.

Presedintele bursei poloneze, Ludwik Sobolewski, a anuntat ca atentia se indreapta acum spre alte piete si a nominalizat bursele romanesti cea de la Bucuresti si de la Sibiu, precum si catre sistemul de tranzactionare din Ucraina (PFTS).

La inceputul anului 2007, Ludwik Sobolewski a anuntat ca WSE este interesata de achizitia pachetului de actiuni detinut de statul bulgar in cadrul Bursei de la Sofia (BSE) sau macar de un parteneriat cu aceasta bursa.

La sfarsitul lunii septembrie, BSE a anuntat achizitionarea noului sistem de tranzactionare de la Bursa de valori germana, Deutsche Boerse, lucru considerat de catre jucatorii din piata drept un prim pas al intaririi parteneriatului dintre cele doua institutii din Bulgaria si Germania.

In afara de BSE, Bursa poloneza a mai renuntat si la cumpararea Bursei de Valori de la Liubliana din Slovenia. Planurile de achizitii se indreapta acum spre Romania si Ucraina, pe piata romaneasca fiind vizate cele doua burse, de la Bucuresti si de la Sibiu.

Adrian Simionescu: La Bucuresti, WSE ar putea cumpara societati de brokeraj, dar participatia maxima nu poate depasi 5% din capitalul social al BVB

Directorul Finans Securities, Adrian Simionescu si-a aratat surprinderea asupra faptului ca polonezii au renuntat la planurile de achizitie ale Bursei bulgare.

“Este surprinzator ca s-a renuntat la BSE, pentru ca aceasta este una dintre bursele din regiune care se dezvolta frumos. Sunt convins insa ca si aici situatia este delicata datorita faptului ca structura este de stat si este normal sa fie mai dificil”, a precizat pentru HotNews.ro, Adrian Simionescu.

Referitor la planurile de achizitie pe piata din Romania, Simionescu spune ca interesul WSE era stiut insa ca pana acum nu prea au existat oportunitati, exceptie fiind bursa de la Sibiu.

“In cazul bursei de la Sibiu a existat aceasta disponibilitate mai ales in conditiile in care s-a renuntat la fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti. In cazul BVB, disponibilitatea vine din partea actionarilor dar societatile de brokeraj, actionarii, nu vor sa vanda. Sa nu uitam insa ca ar putea sa cumpere aceste societati de brokeraj.

Totusi detinerea maxima pe care ar putea sa o aiba in urma acestor achizitii nu poate depasi 5% din capitalul social al BVB”, a mai spus Simionescu."
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursele din Romania - tinte serioase de achizitii pentru polonezi.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursele din Romania - tinte serioase de achizitii pentru polonezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează