La finele săptămânii trecute, Liceul Tehnologic Special Bivolărie a organizat etapa națională a Concursului pentru elevi cu deficiențe de auz, ediția a XIII-a.
Competiția s-a adresat elevilor cu deficențe de auz din clasele a VII-a și a VIII-a de la toate școlile de profil din țară. Au participat 41 de elevi de la școlile pentru elevi cu deficiențe de auz din 10 unități școlare din România: București (3 școli), Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Focșani, Iași, Sibiu și Vicovu de Sus.
Elevii de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie au obținut următoarele rezultate:
- Premiul Ila limba și literatura română - Mighiu Mihaela Gabriela, din clasa a VIII-a, coordonator prof. dr. Teodoriuc Florica;
- Premiul al II-lea la TIC - elevul Rus Make Paul, din clasa a VIII-a, coordonator prof. Cîrciu Elena;
- Mențiunela limba și literatura română - eleva Prutică Nicoleta, din clasa a VII-a, coordonator prof. Bruja-Șorodoc Lăcrămioara;
- Mențiune la matematică - elevul Șerban Elvis, din clasa a VII-a, coordonator prof. Mitric Simona.
Probele de concurs pentru fiecare clasă au fost: limba și literatura română, matematică, TIC și educație plastică.
Președintele Comisiei Centrale a fost prof. univ. dr. Alois Gherguț de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, iar președinte executiv al Comisiei Centrale, a fost consilier DGEPÎP Mihaela Carmen Balaci, Ministerul Educației și Cercetării. Membrii Comisiei Centrale și evaluatorii au fost reprezentanți din școlile pentru elevi cu deficiențe de auz din România.
Concursul de la Bivolărie s-a bucurat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Suceava și al autorităților administrative județene și locale, fiind prezenți: inspector școlar general - prof. Nicolae Ciprian Anton, inspector școlar pentru învățământul special - prof. Ciprian Ionuț Manolache, inspector școlar pentru educație permanentă - prof. Tatiana Vîntur, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava - prof. Nicolae Robu, primarul Orașului Vicovu de Sus - Vasile Iliuț și viceprimarul orașului Vicovu de Sus - Constantin Gheorghiță.
La festivitățile de deschidere și de închidere a concursului, precum și pe parcursul desfășurării acestuia au avut loc activități culturale susținute de ansamblurile folclorice „Flori Vicovene” din Vicovu de Sus, „Cervona Kalena” din Negostina și Teatrul pentru copii și tineret „Vasilache” din Bototșani.
Pe lângă finanțarea acordată de Ministerul Educației și Cercetării, concursul a beneficiat și de o sponsorizare consistentă din partea firmei Egger Technologia SRL din Rădăuți.