Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 83 (8612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a lansat „Manifestul pentru tineri. VOI – Viziune. Opțiune. Inițiativă”

Marţi, 9 Aprilie 2024 (21:26:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a lansat, marți, un manifest dedicat tinerilor. Evenimentul a avut loc în curtea interioară a sediului PNL din Suceava, care s-a dovedit neîncăpătoare pentru tinerii veniți din toate zonele județului pentru a fi prezenți la acest moment de prezentare a „Manifestului lui Gheorghe Flutur pentru tineri: VOI – Viziune. Opțiune. Inițiativă”. Manifestarea a început cu două cântece religioase, după care pe scenă a urcat îndrăgita interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca, care le-a oferit celor prezenți un scurt recital de cântece autentice din Bucovina.

După aceste momente artistice, pe scenă a urcat liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, care a subliniat faptul că acest manifest este o provocare lansată către tinerii din județul Suceava și o invitație către aceștia să se implice mai mult în viața administrativă, socială și politică.

„Am scris acest manifest pentru voi, tinerii, pentru că am o obligație față de generația care vine, față de copiii mei, față de nepoții mei, față de voi. Se spune în general că există mult egoism, că cei mai în vârstă nu îi bagă în seamă pe cei tineri. Nu-i departe nici vorba că oamenii politici nu doresc ca în urma lor să crească ceva. Și am auzit și eu reproșându-mi-se și încerc să recuperez, să-i contrazic pe cei care spun asta. Și vreau să crească în urma mea ceva. Asta nu înseamnă că părăsesc frontul de luptă și scena, dar vreau să vă provoc și să lansez un manifest pentru tineri. L-am intitulat Manifestul pentru tineri VOI – Viziune. Opțiune. Inițiativă”, a spus Flutur.

El a subliniat faptul că a avut 10 motive pentru care a întocmit acest manifest, primul fiind acela că își dorește să împărtășească din experiența acumulată, cu plusuri și cu minusuri. „Am întocmit acest manifest pentru a implica tinerii în proiecte și decizii, pentru câștigarea stimei de sine la tineri și motivarea lor, pentru ca tinerii să prindă curaj să producă schimbarea când este cazul, pentru a-și descoperi mai ușor aptitudini, abilități, pentru a-și alege mai ușor drumul de urmat și cariera, pentru a repara ruptura dintre generații, pentru a dinamiza inițiativele, pentru a pregăti resursa umană a viitorului bazată pe o scară de valori și meritocrație și pentru continuitatea lucrului bine făcut”, a arătat președintele PNL Suceava.

El a subliniat faptul că toate aceste lucruri se întâmplă într-un context special, într-un an crucial în ceea ce privește drumul de urmat al României, cu patru rânduri de alegeri, cu România la 17 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. „Trebuie să facem o evaluare a ceea ce a mers, a ceea ce nu a mers și calea de urmat. Și este extrem de clar: Calea de urmat este calea Europeană și euroatlantică pentru care trebuie să vedem îngrijorările și obstacolele și să găsim soluțiile”, a arătat Flutur. Liderul PNL Suceava a precizat că voință înseamnă idei, soluții, expertiză și combativitate, opțiune înseamnă analiză, asumarea răspunderii, alegere, argumentare și decizie, iar inițiativa înseamnă dezvoltare, luptă, gestionarea crizelor și blocajelor, finalizarea proiectelor, învățarea continuă.

 

·        Flutur a lansat o agora a tinerilor, o rețea amplă de comunicare pentru aceștia

Gheorghe Flutur a continuat cu invitarea pe scenă a mai multor personalități politice, din administrație și din mai multe domenii de activitate, atât din rândul celor cu experiență, cât și tineri, printre care primarul și viceprimarul Sucevei, Ion Lungu și Lucian Harșovschi, medicul Elena Tătăranu, cadrul universitar Otilia Clipa, primarul din Rădăuți, Bogdan Loghin, viceprimarul din Vatra Dornei, Marius Rîpan sau profesorul Adrian Puiu. Aceștia sunt doar câțiva dintre cei care au vorbit despre importanța implicării tinerilor în domenii precum administrație, turism, educație, afaceri, mediu, voluntariat, digitalizare și politică.

În același timp, Gheorghe Flutur le-a făcut o propunere tinerilor din întreg județul, lansarea unei agore a tinerilor, o rețea amplă de comunicare pentru tineri. „O rețea despre tineri în politică și vreau să vă văd că acolo veniți cu idei, critici, soluții, pași de urmat. Și vreau să văd pe 9 mai, de Ziua Europei, când vă invit la o altă discuție în Cetatea de Scaun a Sucevei, să discutăm din nou ce ați făcut în această lună. Adică nu lăsăm lucrurile ca  o simplă întâlnire. Vă chemăm pe voi la dinamizarea vieții publice, sociale, civice și politice în județul Suceava. Și întorși acasă vreau să vă rog ceva. Haideți să ne gândim la marele proiect Suceava la autostradă, pentru că de acum se schimbă datele problemei. S-a anunțat proiectul autostrăzii care vine de la București spre Suceava și Siret, dar și autostrada Nordului și voi veți fi beneficiarii pe termen lung. Să ne gândim la acest mare proiect, Suceava la autostradă”, a declarat Gheorghe Flutur. În final el le-a dat asigurări tinerilor că va fi aproape de ei și le-a spus că „să știți că fluturii zboară în lunile mai, iunie, iulie. Ne-ntâlnim”.

La finalul evenimentului de lansare a „Manifestului lui Flutur pentru tineri”, acesta i-a chemat lângă el și pe deputații Ioan Balan și Angelica Fădor, administratorul județului, Irina Vasilciuc, precum și alți lideri liberali suceveni. Manifestarea s-a încheiat cu un concert susținut de Bogdan Medvedi și Ștefan Albu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a lansat „Manifestul pentru tineri. VOI – Viziune. Opțiune. Inițiativă”.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a lansat „Manifestul pentru tineri. VOI – Viziune. Opțiune. Inițiativă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei