Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 83 (8612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, în vizită la Școala Gimnazială Gulia, de Ziua internațională a romilor

Marţi, 9 Aprilie 2024 (12:54:25)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În baza unui acord de parteneriat între Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, reprezentată de directorul Gabriela Mihai, și Școala Gimnazială Gulia, reprezentată de directorul Elena Roman, a avut loc o întâlnire între elevi și profesori ai celor două unități școlare, la Gulia, chiar de Ziua internațională a romilor, respectiv luni, 8 aprilie.

De la Școala Nr. 1 Suceava, au plecat spre Gulia, sat aflat în proximitatea orașului Dolhasca, cei 33 de elevi din clasa a III-a B, coordonați de profesor pentru învățământul primar Liliana Georgeta Pintilie, precum și prof. de religie Cristi Gabriel Hurjui și Petru Ilincăi, prof. Lucian Dimitriu - inspector școlar pentru minoritatea romă, prof. de limba franceză Daniela Sandu - coordonatorul acțiunilor din calendarul UNESCO, bibliotecar Gabriela Carmen Mihai, directorul adjunct prof. Lăcrămioara Toma și directorul unității, prof. Gabriela Mihai.

„La Gulia se simțea sărbătoarea, elevii și profesorii și-au întâmpinat musafirii în ținute tradiționale sau care împrumutau ceva din tradiționalul comunității rome. Au fost emoții de ambele părți, orășenii recunoscând că nu știau prea multe lucruri despre comunitățile rome, cei din Gulia fiind nerăbdători să-și cunoască musafirii și să le prezinte ce au pregătit pentru această ocazie”, au menționat organizatorii.

După intervenția inspectorului pentru minoritatea romă, profesorul Lucian Dimitriu, care le-a vorbit elevilor și profesorilor despre istoria romilor pe aceste meleaguri, a urmat o activitate comună, pregătită de prof. pentru învățământ primar Liliana Georgeta Pintilie.

De asemenea, elevii de la Gulia au primit de la colegii lor din Suceava daruri sub forma unor cărți pentru vârsta lor, pe care să le citească împreună sau individual, să-și construiască o minibibliotecă în sala lor de clasă.

Un moment inedit a fost și acela în care elevii din Gulia au prezentat un moment artistic, cuprinzând cântece și dansuri tradiționale, care au impresionat întreaga asistență.

„Întrebați ce anume le-a plăcut în această zi, elevii de la Școala Gimnazială Nr.1 din Suceava au răspuns că au descoperit că elevii aparținând comunității rome sunt exact la fel ca și ei, că au preocupări comune, că se bucură că au făcut cunoștință și că au legat prietenii și că această vizită le infirmă mare parte din ce au auzit până acum despre această comunitate. La rândul lor, elevii din Gulia și-au manifestat recunoștința față de darurile primite de la colegii lor din Suceava, la care s-au adăugat iconițe oferite din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, prin intermediului prof. Cristi Gabriel Hurjui, dar și bucuria că au fost vizitați și felicitați chiar de ziua lor, Ziua internațională a romilor. Vizita s-a încheiat într-o notă optimistă, mai ales pentru că urmează ca sucevenii să fie vizitați la ei acasă de elevii din Gulia, la o dată pe care o vor stabili de comun acord”, au transmis reprezentanții Școlii Nr. 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, în vizită la Școala Gimnazială Gulia, de Ziua internațională a romilor.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, în vizită la Școala Gimnazială Gulia, de Ziua internațională a romilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei