Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 apr 2024 - Anul XXIX, nr. 83 (8612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Preşedintele CJ la Moara: „Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi, care conduce o comună model a Bucovinei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, la finalul săptămânii trecute, la o întâlnire cu cetățenii din comuna Moara, la invitația primarului liberal Eduard Dziminschi. La întâlnirea care a avut loc la noul centru medical din Moara a fost prezentă și Irina Vasilciuc, administratorul județului Suceava. „Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi. Moara este o comună-oraș, este o comună model a Bucovinei, o carte de vizită cu care ne putem lăuda oriunde în Europa”, a transmis Gheorghe Flutur.

El a arătat că l-a sprijinit pe primarul Eduard Dziminschi în proiectele pe care le are în implementare, dând ca exemplu proiectul nou de apă-canal care va mări capacitatea de racordare a locuitorilor din comună, dar și numeroase alte proiecte legate de modernizarea drumurilor, pentru dotarea școlilor și noul proiect al unei școli verzi, ecologice.

„Comuna are apă-canal, gaze naturale, străzi moderne, sensuri giratorii, trotuare, spații verzi, spații de cultură, școli puse la punct, dar dezvoltarea continuă. Primarul are nevoie de sprijin pentru mărirea capacității stației de epurare și am avut discuții cu dumnealui pentru a găsi împreună soluții. Am discutat despre campusul universitar pentru că USV are un campus unde a început construcția noilor cămine studențești, unde a primit aprobare pentru o Casă de Cultură a Studenților și pentru un teren de sport. Este nevoie de venit cu utilități, apă, canalizare, acces din drumurile publice spre campus, transport public de persoane, toate acestea făcând obiectul unui parteneriat între Consiliul Județean Suceava, Primăria Moara, USV și Primăria municipiului Suceava”, a explicat șeful administrației județene.

 

Flutur anunță că în următoarele două săptămâni se va turna asfalt pe drumul axial în zona Liteni - Moara

Gheorghe Flutur a subliniat că a discutat și despre drumul județean care trece prin satele Frumoasa și Liteni - Moara, el precizând că are garanții de la constructori că în următoarele două săptămâni se va turna asfalt în zona Liteni - Moara, unde s-au făcut deja trotuare moderne și s-au finalizat și două poduri. Flutur a spus că acest traseu va face legătura cu localitățile de pe Valea Moldovei, Berchișești, Drăgoiești, Ciprian Porumbescu, cu centura ocolitoare a Sucevei și viitoarea autostradă A7.

„De asemenea, un model de bune practici este centrul medical, investiție făcută de Primăria Moara prin Compania Națională de Investiții (CNI). Centrul are spații și dotări moderne, urmând să preia consultații și cazuri mai ușoare care nu trebuie să ajungă la Spitalul Clinic Județean de Urgență <Sfântul Ioan cel Nou> Suceava”, a declarat Flutur. El a subliniat că va sprijini înființarea de astfel de centre medicale și la Salcea, și la Șcheia, iar în alte zone va susține un parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru a scădea presiunea pe Unitatea de Primiri Urgențe și a rezolva o parte din cazuri acasă, în localitatea de domiciliu a pacientului.

De precizat că în cadrul întâlnirii cetățenii din Moara au avut cuvinte de apreciere pentru primarul Eduard Dziminschi și au mulțumit CJ Suceava și președintelui Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat. În final, Gheorghe Flutur a spus că în urma întâlnirii de la Moara va avea discuții cu mai mulți fermieri din această comună, aceștia sesizând că sunt întârzieri la plată în ceea ce privește subvențiile, ei atrăgând atenția și asupra lipsa unei perspective în domeniul politicii agricole. Gheorghe Flutur a arătat că săptămâna viitoare se va întâlni cu fermierii și va încerca o implicare directă în deblocarea situațiilor sesizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele CJ la Moara: „Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi, care conduce o comună model a Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 10 voturi
Preşedintele CJ la Moara: „Am doar cuvinte de apreciere la superlativ pentru harnicul Eduard Dziminschi, care conduce o comună model a Bucovinei”1.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei