Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 59 (8588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 30 de locuri, va fi înființat în municipiul Suceava

Marţi, 12 Martie 2024 (15:42:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 30 de locuri, intitulat „Terapia”, va fi înființat în municipiul Suceava. Centrul de zi are ca scop furnizarea unui ansamblu de activități, realizate în intervale diferite ale zilei, persoanelor adulte cu dizabilități rezidente în Locuințele Maxim Protejate ce aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava, precum și persoanelor cu dizabilități din comunitate.

În acest fel, se urmărește dezvoltarea și menținerea deprinderilor de viață independentă a persoanelor cu dizabilități, dezvoltarea abilităţilor lucrative, integrarea şi participarea acestor persoane în activități sociale şi civice. Înființarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Terapia” se face cu finanțare nerambursabilă, prin Programulde Interes Naţionalîn domeniul protecției şi promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Valoarea proiectului este de 578.907,62 de lei, din care cofinanțarea Consiliului Județean Suceava este de 60.907,62 de lei. Durata de implementare a activităților proiectului nu trebuie să depășească data de 30.11.2024.

Directorul executiv al DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, a declarat că „implementarea  proiectului a început și a fost eliberată de către Primăria Municipiului Suceava autorizația de construire nr. 50/08.03.2024,pentru executarea lucrărilor privind înființarea unui centru de zi în municipiul Suceava, cu o capacitate de 30 beneficiari/zi, amenajat și dotat conform standardelor minime de calitate necesare persoanelor adulte cu dizabilități”.

Pe întreg procesul de furnizare a serviciilor sociale din cadrul Centrului de zi „Terapia”, se va urmări „promovarea drepturilor beneficiarilor şi a unei imagini pozitive a acestora, de promovare a drepturilor omului în general, precum şi de prevenire a situaţiilor de dificultate în care pot intra categoriile vulnerabile care fac parte din categoria de persoane beneficiare, potrivit scopului acestuia, prin asigurarea mai multor activităţi”, a explicat Nicoleta Botezatu, manager de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 30 de locuri, va fi înființat în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un centru de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, cu o capacitate de 30 de locuri, va fi înființat în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei