Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 mar 2024 - Anul XXIX, nr. 59 (8588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandat de arestare pentru tânărul care, cu alcoolemie de peste 2 la mie, a accidentat mortal o femeie și a fugit

Marţi, 12 Martie 2024 (15:37:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 27 de ani care a provocat un accident rutier mortal sâmbătă, la Leucușești-Preutești, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Fălticeni, în urma propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Inculpatul, Constantin Tofan, este pus sub acuzare pentru trei infracțiuni la regimul rutier comise în concurs.  

După cum am mai arătat în Monitorul de Suceava,  pe 9 martie, în jurul orei 19.40, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 că pe raza satului Leucușești, comuna Preutești, a avut loc un accident rutier.

Din păcate, la fața locului era o femeie decedată, proiectată în șanț.  

La acea oră, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava desfășura o amplă acțiune de control în trafic, astfel că 12 echipaje au fost angrenate în filtre pe zona Fălticeni.

Autorul accidentului a demarat în trombă și a mai acroșat o mașină în timp ce încerca să-și piardă urma. Din fericire, la aproximativ 40 de minute de la sesizarea accidentului, șoferul a fost prins în trafic.

Comisarul-șef Ionuț Epureanu a descris acțiunea de prindere:

”Deși nu existau martori și indicii privind vehiculul implicat, imediat au fost mobilizate toate echipajele din cadrul a trei subunități din proximitate, efectuându-se blocaje totale în trafic prin polițiștii rutieri, iar echipajele de ordine publică au fost mobilizate pentru perierea tuturor drumurilor comunale și obținerea de informații.

La scurt timp, polițiștii au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism condus de un șofer posibil băut a acroșat ușor o mașină parcată pe raza satului Huși, din aceeași comună Preutești.

Imediat a fost deplasat în zonă un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Poliția Municipiului Fălticeni, la scurt timp fiind identificat și blocat în trafic un autoturism care circula din sens opus și care prezenta urme de avarii în partea din față.

Șoferul a fost extras din autoturism fără probleme, deși a opus rezistență și a fost recalcitrant”.

Constantin Tofan, în vârstă de 34 de ani, din Preutești, a fost prins așadar într-un timp foarte scurt.

Tânărul conducea un Ford Fiesta și a lovit-o în plin cu mașina pe Olga L., în vârstă de 63 de ani, care se deplasa ca pieton, regulamentar, din sens opus, pe partea stângă a drumului, având în vedere direcția de mers a autoturismului.

În urma verificării cu etilotetsul a rezultat că șoferul avea concentrația de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.  

Probele de sânge au indicat ulterior valorile de 2,33, respectiv 2,20 la mie, ceea ce înseamnă stare avansată de ebrietate.

Constantin Tofan va avea de răspuns în instanță pentru ”ucidere din culpă”, ”părăsirea locului accidentului” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În urma modificării legislației, în cazul accidentelor mortale cu circumstanțe agravante, nu există posibilitatea ca pedeapsa să fie cu suspendare, ci se execută doar în regim de penitenciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mandat de arestare pentru tânărul care, cu alcoolemie de peste 2 la mie, a accidentat mortal o femeie și a fugit.
 Vizualizări articol: 414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mandat de arestare pentru tânărul care, cu alcoolemie de peste 2 la mie, a accidentat mortal o femeie și a fugit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei