Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 17 (8546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Colegiul ”Spiru Haret” va înființa, din toamnă, o clasă de-a V-a, cu predare intensivă a informaticii

Marţi, 23 Ianuarie 2024 (14:34:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava va înființa, de anul școlar următor, o clasă de-a V-a, cu 26 de locuri, cu predare intensivă a disciplinei informatică.

În urma unei evaluări realizate în luna decembrie a anului trecut, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP a autorizat funcționarea ciclului gimnazial la colegiul sucevean, începând cu anul școlar 2024-2025.

Directorul liceului, prof. Virginel Iordache, a arătat că „vorbim de fapt de o reluare a activității la nivel gimnazial, întrucât școala noastră a avut o tradiție în acest sens. Din păcate, acum câțiva ani, ciclul gimnazial a fost dizolvat, însă acum vom repara această greșeală.

În clasa a V-a care va funcționa din toamnă la Colegiul Național de Informatică <Spiru Haret> se va studia informatica în regim intensiv. Orele se vor desfășura de dimineață, între 8.00 și 13.00, cu posibilitatea pentru elevi de a servi masa la cantină. De asemenea, ne dorim ca pe viitor să putem oferi și servicii de after school pentru elevii de clasa a V-a”.

Înscrierea candidaților va debuta pe 1 iunie, iar în cazul în care există mai mulți candidați decât numărul de locuri disponibil, va fi organizată o etapă de selecție.

Înființarea acestei clase a fost prinsă și în planul de școlarizare al unității, iar încadrările pentru profesori au fost făcute deja.

„E o dorință mai veche reînființarea nivelului gimnazial, iar atunci când am candidat pentru funcția de director, am prevăzut în planul de management acest obiectiv. E și o modalitate de a recruta elevii pentru liceu, mai ales că astfel vor avea o continuitate în ceea ce privește profesorii de la disciplinele principale”, a mai spus prof. Iordache.

Cât despre evaluatorii ARACIP, care au efectuat vizita în perioada 7-8 decembrie, impresia acestora a fost una pozitivă. Inspectorii Agenției au apreciat condițiile, aspectul și organizarea din cadrul colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul ”Spiru Haret” va înființa, din toamnă, o clasă de-a V-a, cu predare intensivă a informaticii.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul ”Spiru Haret” va înființa, din toamnă, o clasă de-a V-a, cu predare intensivă a informaticii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei