Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 ian 2024 - Anul XXIX, nr. 17 (8546)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Documente și fotografii

Vernisajul expoziției „Unirea Principatelor Române”, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Fălticeni Cultural organizează marţi, 23 ianuarie 2024, începând cu ora 12:00, în Aula „Eugen Lovinescu” a Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, vernisajul expoziției „Unirea Principatelor Române”, un eveniment cultural deosebit, care va aduce în prim-plan istoria și emoțiile Unirii Principatelor Române. Cu această ocazie vor fi expuse în premieră la Fălticeni o serie de documente și piese originale, care au aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza și soției sale, Elena Cuza.

„Expoziția va fi prezentată cu ajutorul unor documente autentice, fotografii și obiecte istorice, toate provenind din colecția domnului Robert Obreja din Piatra Neamț. Unirea Principatelor Române este un moment semnificativ în istoria noastră și merită să fie adus la lumină prin intermediul acestor mărturii”, a precizat preotul Liviu Mihăilă, președintele Asociației Fălticeni Cultural.

Evenimentul va fi onorat de prezența colecționarului Robert Obreja, un patriot adevărat, un om care ar vrea să împartă bucuria de a vedea instrumentele cu care s-a făcut istoria și cu alți oameni, a profesorilor Neculai Sturzu, Codrin Bența și Constantin Bulboacă, a inspectorului școlar Daniel Hrenciuc și a elevului Octavian Merlă, din clasa a X-a A. Aceștia vor aduce o perspectivă asupra perioadei Unirii, punând în lumină detalii și aspecte mai puțin cunoscute.

Expoziția „Unirea Principatelor Române” este realizată în parteneriat cu organizațiile Pro Memoria Historia, Asociația Spirit Liber și Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni și va putea fi vizitată până pe data de 26 ianuarie 2024. Accesul este liber pentru toți cei interesați să descopere sau să se reîntâlnească cu momente cheie din istoria României.

 

„Mica Unire '165”, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”

 

Tot marți, 23 ianuarie 2024, ora 10:00, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” va avea loc vernisajul expoziției de carte „Mica Unire '165”, dedicată Unirii Principatelor de la 24 ianuarie 1859. Sunt expuse lucrări ale unor scriitori și personalități istorice care, animați de un profund patriotism, au marcat acest eveniment politic și cultural în literatură și în istorie.

După vernisaj va avea loc evenimentul: „Mica Unire '165, 24 ianuarie 1859. Unirea Principatelor Române”. Vor participa elevi din clasa a III-a, prof. coordonator Ana Butnaru, și din clasa a IV-a, îndrumați de prof. Magda Țugui, de la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziției „Unirea Principatelor Române”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vernisajul expoziției „Unirea Principatelor Române”, la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei