Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 dec 2023 - Anul XXVIII, nr. 288 (8512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Moș Nicolae a adus bucurie și dulciuri la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni!

Joi, 7 Decembrie 2023 (09:11:19)

 

Pe lângă festivitățile foarte așteptate de Crăciun și celebrarea cu bucurie a Zilei Internaționale a Copilului de 1 Iunie, venirea lui Moș Nicolae ocupă un loc special în inimile copiilor. An de an, sosirea lui Moș Nicolae este așteptată cu nerăbdare de cei mici, entuziasmul atingând cote maxime pe măsură ce aceștia anticipează posibilitatea ca ghetuțele lor să fie umplute cu jucării și dulciuri.

La Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni toți copiii au fost cuminți, astfel că, miercuri, 6 decembrie 2023, elevii ciclurilor preșcolar și primar au primit, la inițiativa directorului unității școlare, profesor Maranda Demis-Ioan, peste 500 de pachete pline cu dulciuri, prin intermediul unei sponsorizări de 10.000 de lei făcute de omul de afaceri Pleșca Vasile, director la SC AVASTAR SRL.

Aflată la cea de-a treia ediție, inițiativa educațională „A VENIT MOȘ NICOLAE!” se străduiește să îi inspire pe elevi să cultive experiențe emoționale pozitive în relațiile interpersonale. Proiectul pune accentul pe dezvoltarea unor calități precum prietenia, toleranța și armonia, încurajând în același timp dezvoltarea autocontrolului. În plus, încurajează elevii să descrie și să identifice diverse fațete ale sărbătorilor de iarnă, inclusiv elemente socio-culturale, istorice și religioase. Proiectul urmărește, de asemenea, să aprofundeze semnificația lui Dumnezeu și a lui Iisus în viața oamenilor, împărtășind cunoștințe despre importanța Zilei Sfântului Nicolae și cultivând exprimarea unor sentimente autentice de dragoste pentru sărbătorile religioase.

„Pe lângă distribuirea pachetelor cu dulciuri, această inițiativă a urmărit să le ofere elevilor o perspectivă asupra obiceiurilor și tradițiilor înrădăcinate în cultura românească legate de venirea lui Moș Nicolae. Obiectivele sale mai largi au inclus încurajarea înțelegerii virtuților creștine, promovarea unui comportament bazat pe generozitate și dragoste pentru ceilalți și cultivarea unor atribute precum creativitatea, munca în echipă, cooperarea și toleranța. Activitatea a funcționat ca o platformă versatilă, creată nu doar pentru a aduce bucurie prin cadouri, ci și pentru a insufla o apreciere sporită a practicilor culturale, promovând totodată valori fundamentale care joacă un rol esențial în dezvoltarea individuală și comunitară”, ne-a povestit directorul Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, profesor Maranda Demis-Ioan.

În acțiunea de distribuire a pachetelor cu dulciuri au fost implicați directorii unității școlare, profesori coordonatori ai proiectului, elevii membri în Consiliul Școlar al Elevilor, domnul primar Onisii Tomiță, care a facilitat transportul pachetelor la satele Corni, Roșcani și Siliștea prin microbuzele primăriei.

Pachetele au fost pregătite în perioada 29 noiembrie-5 decembrie 2023, ca mai apoi, în ziua de 6 decembrie, acestea să fie distribuite în următoarele locații: Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, Grădinița cu Program Normal Liteni, Grădinița cu Program Prelungit Liteni, Școala Gimnazială Corni (învățământ primar și preșcolar), Școala Gimnazială Roșcani (învățământ primar și preșcolar) și Școala Gimnazială Siliștea (învățământ primar și preșcolar).

 

Diana-Maria Poenaru

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moș Nicolae a adus bucurie și dulciuri la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni!.
 Vizualizări articol: 654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moș Nicolae a adus bucurie și dulciuri la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei