Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 270 (8494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Flutur anunță finalizarea drumului transfrontalier Izvoarele Sucevei – Șepit

Joi, 16 Noiembrie 2023 (15:52:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul transfrontalier Izvoarele Sucevei – Șepit a fost finalizat „mai devreme decât ne așteptam”, a anunțat, joi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. „Este un proiect istoric care face legătura între Izvoarele Sucevei și Șepit (Șipotele Sucevei), unde s-a născut marele Ciprian Porumbescu. Nu este o coincidență că în anul Ciprian Porumbescu legăm sudul Bucovinei de locul unde acesta s-a născut, Şipotele Sucevei, azi în Ucraina”, a declarat Flutur. Proiectul are o valoare totală de 11.908.889,88 lei fără TVA, adică aproximativ 2,5 milioane de euro. Drumul are o lungime de 3 km pe partea românească și o lungime similară dincolo de graniță, spre Seletin, Putila.

Gheorghe Flutur a afirmat că în prima ședință de Consiliul Județean se va aproba alocarea de bani din fonduri proprii pentru asfaltarea a 150 de mp în zona fâșiei de frontieră pentru a putea face legătura cu partea ucraineană în mod efectiv. Valoarea estimată este de 700.000 lei.

„Am finalizat o promisiune din acest mandat, să leg zona Câmpulung Moldovenesc de Ucraina, prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova-Sulița, Izvoarele Sucevei. Următorul proiect, care a început deja, este să legăm Izvoarele Sucevei de Valea Brodinei. Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finanțelor să găsească soluții pentru finanțarea construirii punctului vamal de la Izvoarele Sucevei pentru a face legătura cu Ucraina în perioada următoare. Avem de asemenea un proiect pentru modernizarea ultimei porțiuni de drum de la Ulma până în frontieră, tot pentru deschiderea unui punct de frontieră cu Ucraina, cel de la Ulma cu Rusca”, a afirmat președintele CJ Suceava. Astfel, județul Suceava va avea trei puncte noi de frontieră deschise sau în curs de a fi deschise: Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei și Ulma. De asemenea, sunt discuții pentru deschiderea unui al patrulea punct, la Climăuţi - Fântâna Albă, unde Consiliul Județean Suceava a modernizat deja drumul încă de anii trecuți.

Tot printr-un proiect transfrontalier, CJ Suceava a achiziționat un utilaj multifuncțional pentru intervenții în caz de calamități, inundații și un set de materiale (seturi de salvare la înălțime, de exemplu) necesare Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava. Materialele au fost deja predate către ISU, iar utilajul multifuncțional va fi predat la ISU Rădăuți.

„Așadar, după ce în trecut am realizat noi legături ale județului Suceava cu județele vecine, precum cele cu Neamțul, de la Mălini - Borca, cu Harghita la Bilbor, cu Bistrița-Năsăud la Grădinița - Coșna, de acum vorbim de legătura dintre Câmpulung Moldovenesc și Ucraina (Seletin, Putila). Astea sunt lucruri concrete și, așa cum am obișnuit sucevenii, vom avea în continuare și alte surprize plăcute în domeniul investițiilor”, a mai spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunță finalizarea drumului transfrontalier Izvoarele Sucevei – Șepit.
 Vizualizări articol: 848 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur anunță finalizarea drumului transfrontalier Izvoarele Sucevei – Șepit5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei