Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 270 (8494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Grevă spontană la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru salarii mai mari și condiții mai bune

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salariații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava au declanșat miercuri dimineață grevă spontană, lista nemulțumirilor acestora fiind una destul de consistentă, de la salarizarea insuficientă la condiții de muncă nesatisfăcătoare.

14 salariați, de la toate compartimentele instituției, au ieșit miercuri dimineața în fața agenției, de la 10.00 la 11.00, menționând că acțiuni similare vor avea loc și în zilele următoare, dacă cerințele lor nu-și vor găsi răspuns la București.

De menționat că activitatea de relații cu publicul nu a fost sistată pe perioada protestului.

Funcționarii instituției spun că vor salarii decente, tratament echitabil din partea guvernanților, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față volumului de muncă și recunoștință pentru activitatea lor.

 

 

Salarii între 3.200 și 4.650 de lei

Salariile de la AJOFM pleacă de la 3200 de lei pentru un inspector debutant și ajung la 4650 în cazul unui consilier cu experiență.

Mihaela Ichim, salariată în cadrul instituției, a arătat că „ne deranjează diferențele dintre salariile celor care prestează muncă similară cu a noastră și salariile noastre, care au rămas aceleași de foarte mulți ani. De cinci ani de zile nu s-a mai întâmplat nimic cu salariile noastre. A crescut minimul pe economie, spre care ne apropiem vertiginos. Considerăm nedrept ca pentru muncă egală să fim remunerați diferit de colegii noștri care prestează muncă similară”.

Salariații instituției cer „respect și tratament echitabil din partea guvernanților și a factorilor decizionali”.

 „Dorim să eliminăm aceste creșteri salariale pe care le-au generat guvernanții noștri, cei care ar trebui să gestioneze această treabă. În alte zone au crescut salariile, noi am rămas din 2017 – 2018 fără majorări. (...) Era vorba că nu există bani la buget pentru aceste creșteri salariale și văd cum Camera Deputaților a avizat creșterile la CNAS”, a subliniat Ovidiu Onuțu.

„Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiți să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele. Așadar, spunem <Ajunge!>. Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimați și tratați discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerințelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse”, a arătat Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă printr-un comunicat de presă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grevă spontană la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru salarii mai mari și condiții mai bune.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grevă spontană la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, pentru salarii mai mari și condiții mai bune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei