Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 nov 2023 - Anul XXVIII, nr. 270 (8494)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ziua Bibliei, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni

Joi, 16 Noiembrie 2023 (12:16:05)

Cu ocazia Zilei Bibliei, pe 13 noiembrie, care coincide cu ziua de prăznuire a celui mai mare exeget al acesteia, Sfântul Ioan Gură de Aur, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, sub patronajul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a organizat cea de-a doua ediție a proiectului „Ora de Biblie”. Copiilor și tinerilor din 12 județe ale țării li s-au alăturat, conform datelor oficiale, și tineri din raionul Cantemir din Republica Moldova. A fost un angajament comun prin intermediul căruia cei aproximativ 8000 de elevi, organizați în 341 de grupuri de lectură din 221 de școli și biserici din Suceava, precum și din alte 11 județe ale țării și din Republica Moldova, au lecturat în întregime paginile Sfintei Scripturi.

Pe plan local, la nivelul Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni și al celor două parohii din orașul Liteni, evenimentul a fost marcat după solemnitatea impusă. Astfel, la inițiativa profesorului de religie, Pr. Gavriliuc Sorin, 104 elevi de la învățământul primar și gimnazial, coordonați de către cadrele didactice voluntare și preoții parohi din localitate, s-au implicat activ. Împărțiți în două grupe, elevii au fost găzduiți în bisericile parohiale din localitate - Sfântul Nicolae și Sfinții Trei Ierarhi. Sub îndrumarea profesorilor de religie (Pr. Gavriliuc Sorin și Diac. Popovici Ioan), cu implicarea și dragostea părintească a Pr. paroh Ruștie Vasile, respectiv Pr. paroh Vrăjitoru Claudiu și atenta supraveghere a cadrelor didactice (Prof. Tofan Simona-Elena, Prof. Anton Ana, Prof. Avădănii Elena, Prof. Țurcanu Alina-Petruța, Prof. Constantinescu Florina-Claudia, Prof. înv. primar Scutelnicu Tudorița) și bibliotecar Onisii Mihaela-Liliana, în intervalul orar 13.00-14.00, elevii au lecturat cu atenție pasajele biblice repartizate din cărțile Vechiului Testament (Iosua 21-24, Judecători 1-4, 5-8, 9-12, 13-16 și Psalmii 1-4).

Nu a fost un simplu exercițiu de lectură, ci o conexiune emoționantă cu tineri din biserici și școli diferite. „A fost o întâlnire de suflet și pentru suflet, întrucât Biblia rămâne izvorul nesecat de învățături și viață, indiferent de vârsta celui care o citește, ce ne deschide calea și mintea spre Dumnezeu”, după cum ne-a mărturisit Pr. Gavriliuc Sorin.

Asemeni, vremurilor de odinioară, în cadrul aceleiași întâlniri, preoții parohi de la cele două biserici, Sf. Nicolae și Sf. Trei Ierarhi, au organizat și o agapă creștinească, oferindu-le copiilor și cadrelor didactice o gustare caldă, ocazie cu care s-au lansat discuții și dezbateri cu scopul de actualizare și aprofundare a celor lecturate.

Potrivit Pr. paroh Vrăjitoru Claudiu, „a fost un moment special, nu doar din punct de vedere educațional, dar și spirital și comunitar, reflectând valorile și conexiunea puternică între membrii comunității”.

 La finalul activității, prof. Pr. Gavriliuc a adus respectuoase mulțumiri doamnei inspector Ceredeev Daniela pentru proiectul propus, pentru organizare, implicare și promovare permanentă, preoților parohi pentru frumoasa cooperare și creștineasca găzduire, conducerii  manageriale a Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, respectiv domnului director prof. Maranda Demis-Ioan, doamnelor director-adjunct prof. Belciug Ana Maria Briana și prof. înv. primar Poenaru Cristina, pentru toată susținerea și amabilitate, cadrelor didactice implicate, tuturor copiilor participanți și părinților acestora pentru implicare.

Poenaru Diana-Maria

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Bibliei, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Bibliei, marcată la Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei