Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2023 - Anul XXVIII, nr. 246 (8470)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5772 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Responsabilii de catehizarea parohială din județ, reuniți la Centrul Eparhial Suceava

Joi, 19 Octombrie 2023 (10:15:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Eparhial Suceava a avut loc la începutul acestei săptămâni întâlnirea responsabililor de catehizarea parohială de la nivelul protopopiatelor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Întâlnirea de pe 17 octombrie 2023 a succedat Congresul Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, ediția a XVI-a, care a avut loc, în perioada 25-27 septembrie 2023, la Centrul Social-Pastoral „Sfânta Cruce” de la Mănăstirea Caraiman, din județul Prahova, unde s-au întâlnit toți inspectorii de catehizare parohială din Patriarhia Română.

Conform Biroului de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ședința de lucru a avut loc în Sala „Pimen Arhiepiscopul” al Centrului Eparhial din Suceava, debutând cu o rugăciune, și a avut drept scop transmiterea noilor reglementări la nivel național în materie de catehizare parohială, dezbătute la ședințele organizate în cadrul Congresului Național Catehetic de la Caraiman.

Cuvântul de deschidere a fost susținut de prof. Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial în cadrul Sectorului Catehizare, tineret și educație pentru viață, cel care a fost și gazda evenimentului. El le-a vorbit celor prezenți despre cadrul general al activității catehetice ce se desfășoară în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților încă din anul 2021, când în eparhia suceveană s-a înființat Biroul de catehizare parohială.

În cei mai bine de doi ani de activitate ai Biroului de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, responsabili de catehizarea parohială la nivelul protoieriilor au fost: pr. Irimia Ioan – Parohia „Învierea Domnului” Suceava, pr. Mitu Pascal – Parohia Adâncata II, pr. Onesim Cezar – Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Șcheia, Pr. Brahariu Mihail – Parohia Cumpărătura, pr. Norocel Constantin – Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Câmpulung Moldovenesc, pr. Mândrilă Simion – Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Sadova, pr. Feștilă Bogdan – Paraclisul Colegiului Național „Nicu Gane” Fălticeni, pr. Grigorescu Florin – Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Uncești, pr. Puiuleț Dorin – Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Băncești, pr. Lupăștean-Barfă Bogdan și pr. Platon Adrian – Parohia „Sfântul Procopie” Milișăuți și pr. Prelipcean Angel – Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Rădăuți.

Acestei echipe de preoți responsabili i s-a adăugat și pr. Borgovan Iulian, de la Parohia Dorna Arini, drept responsabil pentru catehizarea parohială în Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Un alt subiect important discutat în cadrul întâlnirii a fost organizarea Concursului Național Catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, ediția a XVI-a, la nivel eparhial, care va avea loc în anul 2024, în Anul comemorativ al sfinților tămăduitori fără de arginți și Anul omagial al pastorației și îngrijirii persoanelor bolnave. La finalul ședinței de lucru a avut loc vizionarea videoclipului pregătit de Departamentul tabere al Sectorului, în cadrul căruia au fost prezentate activitățile de tineret desfășurate în taberele de vară „Temerari pe drumul cunoașterii” și „Comorile Satului”.

Participanții au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic cărți și materiale pe care să le utilizeze în activitatea pastoral-catehetică pe care o vor desfășura în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Responsabilii de catehizarea parohială din județ, reuniți la Centrul Eparhial Suceava.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Responsabilii de catehizarea parohială din județ, reuniți la Centrul Eparhial Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei