Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 sep 2023 - Anul XXVIII, nr. 212 (8436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cultural

Prozatorul bucovinean Ioan T. Lazăr a donat cărți mai multor biblioteci din județ

Sâmbătă, 9 Septembrie 2023 (15:16:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prozatorul bucovinean Ioan T. Lazăr a donat cărți mai multor biblioteci din județ. Aflat pe plaiurile Putnei, unde ține „ostatică vara pe moșia strămoșească”, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, prozatorul Ioan T. Lazăr, a mers să facă donație de carte, din opera personală, unde semnează ca autor, vizitând în acest scop bibliotecile din mai multe localități de pe raza județului Suceava.

Într-un prim turneu a dăruit cărți la Putna, Liceului „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, unde a fost elev, „cu o glaciațiune în urmă”, după cum susține, bibliotecilor din Vicovu de Jos, Solca și Rădăuți, dar și Centrului Cultural din oraș, urmând ca, în a doua parte a lunii septembrie a.c. să ajungă la Sucevița, Siret, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, dar și prin alte localități care sunt declarate stațiuni turistice de interes local și național, care au încă în funcțiune biblioteci.

Scriitorul Ioan T. Lazăr a transmis și câteva cuvinte, care i s-au părut lui că ar fi lămuritoare și de trebuință: „Este musai nevoie de carte, de cuvântul scris, pe care niciun progres tehnologic sau inteligență artificială nu-l pot înlocui. De fapt, inteligența artificială îți spune în față că nu este a ta, așa că nu te aștepta să-și sape ogorul minții și nici să-ți rodească. Cititul este cea mai bună, profitabilă și lesnicioasă investiție în timp, îți aduce beneficii enorme, atunci când deschizi gura, și dacă vrei un post călduț pe la vreun minister, nu căuta relații, nu da șpagă, ci du-te în Piața Victoriei și dimineața, pe stomacul gol, rostește doar două fraze inteligente, rotunde, meșteșugite, să te audă mahării când vin la serviciu. Imediat va fi bătaie pe tine, fiindcă Țara mustește de oameni valoroși de partid, odrasle, rude, amante, care sunt angajați cu statul la Stat, dar nu găsești decât arare ori un tânăr citit, cu vocabular de peste cinci sute de cuvinte și exprimare plăcută. Voi dona cărți, voi da și burse pentru a încuraja cititul. Numai lectura ne poate scăpa de prostie și, implicit, de sărăcie...”.

 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prozatorul bucovinean Ioan T. Lazăr a donat cărți mai multor biblioteci din județ.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Prozatorul bucovinean Ioan T. Lazăr a donat cărți mai multor biblioteci din județ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei