Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2023 - Anul XXVIII, nr. 188 (8412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pelerinaj, 14-15 august

PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi, va fi prezent la Sfânta Liturghie de la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica

Duminică, 13 August 2023 (07:47:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La celebrările hramului Sanctuarului Sfintei Fecioare Maria de la Cacica, în perioada 14-15 august 2023, vor participa PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi, PS Petru Sescu, Episcop auxiliar de Iaşi, PS Petru Gherghel, Episcop emerit de Iaşi, şi pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, Ministru provincial al Fraţilor Minori Conventuali.

Conform părintelui rector al sanctuarului, Anton Mărăndescu, programul celebrărilor de la Cacica este următorul: luni, 14 august, la ora 10.00 - Celebrare penitenţială; la ora 12.00 - Sfânta Liturghie solemnă de deschidere a pelerinajului; ora 16.00 - Calea sfintei cruci; ora 17.00 - Adoraţie euharistică;
ora 18.00 - Sfânta Liturghie pentru tineri, seminarişti şi persoane consacrate; ora 22.00 - Priveghere mariană, urmată de procesiunea cu lumânări în jurul sanctuarului; marţi, 15 august: ora 6.00 - Sfânta Liturghie de dimineaţă (în română); ora 7.30 - Sfânta Liturghie greco-catolică (în biserică); ora 8.30 - Sfânta Liturghie în limba maghiară (la grotă); ora 9.15 - Sfânta Liturghie în limba polonă (în biserică); ora 9.30 - Sfânta Liturghie în limba germană (la grotă); ora 11.00 - Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului de la Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

 

  • Cântări solemne la celebrările principale ale pelerinajului anual de la Cacica

La ceas de sărbătoare, în zilele de 14-15 august, corul reunit al Decanatului de Bucovina va susţine cântările solemne la celebrările principale ale pelerinajului anual de la Cacica, în cinstea Maicii Preacurate. „Fiind deja o tradiţie de câţiva ani, coriştii s-au mobilizat pentru a fi la cel mai înalt nivel muzical şi spiritual. Sub atenta îndrumare a domnului profesor Bronislaw-Anton Babiaş, în calitate de dirijor, din parohia <Sfântul Ioan Nepomuk> din Suceava, şi a tânărului organist Daniel Nesimuca, din Parohia Botoşani, proaspăt admis la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, secţia orgă, aproximativ 90 de personaje inimoase s-au reunit pentru a aduce slavă Sfintei Fecioare Maria”, conform www.ercis.ro.

Anul acesta, corul reunit este format din persoane din parohiile: Cacica, Gura Humorului, Rădăuţi, Siret, Soloneţu Nou şi Suceava, dar şi prieteni apropiaţi ai dirijorului Bronislaw-Anton Babiaş. „Toate acestea au fost posibile datorită lui Dumnezeu, care a mijlocit binevoinţă, răbdare şi dedicare coriştilor care şi-au rupt din timpul lor pentru a participa la repetiţii, a Preasfinţitului Iosif Păuleţ, a părintelui rector al sanctuarului, Anton Mărăndescu, a părintelui decan de Bucovina, Alois Farţadi, şi a tuturor părinţilor parohi din comunităţile participante, care i-au amintit în rugăciunile lor pe toţi participanţii”, susține dirijorul corului.

În premieră, cei care vor participa la sărbătoarea hramului de la Cacica vor putea asculta imnul oficial al pelerinajului, „Iubirea Mariei ne cheamă” (text: pr. Cristian Diac, muzica: pr. Marcel Balint, OFMConv), interpretat de coriști.

 

  • PS Iosif Păuleţ: „Sfântă Fecioară Maria, mijloceşte pentru noi!”

În Scrisoarea pentru Pelerinajul de la Cacica 2023, PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iași, amintește că, de-a lungul anilor, multe persoane care au participat cu credinţă la pelerinajul anual de la Cacica, pe 14 şi 15 august, au simţit ajutorul şi mijlocirea Sfintei Fecioare Maria. „Încrezători în mijlocirea ei şi conştienţi <că nu s-a auzit niciodată să fi fost părăsit cel ce a alergat sub ocrotirea ta, cel ce a cerut ajutorul şi mijlocirea ta>, şi noi obişnuim să-i încredinţăm cele mai tainice dorinţe ascunse în sufletul nostru, necesităţile pe care le avem în viaţa de zi cu zi, pe cei dragi inimilor noastre, rugând-o să obţină de la Dumnezeu harurile de care avem nevoie”, a completat Episcopul de Iași.

În preajma solemnităţii Adormirii Maicii Domnului, mai spune PS Iosif Păuleţ, „vă adresez tuturor invitaţia de a participa la pelerinajul anual de la Cacica. Să ne adunăm în jurul Sfintei Fecioare Maria, cerându-i să mijlocească la Fiul ei harurile de care avem nevoie, fiind şi noi gata să ascultăm cuvântul ei de a-l urma cu mai multă consecvenţă pe Cristos. Sfântă Fecioară Maria, mijloceşte pentru noi!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi, va fi prezent la Sfânta Liturghie de la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica.
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PS Iosif Păuleţ, Episcop de Iaşi, va fi prezent la Sfânta Liturghie de la Sanctuarul Sfintei Fecioare Maria de la Cacica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei