Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 146 (8370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziție cu 77 de lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu, la Muzeul de Istorie din Suceava

Duminică, 25 Iunie 2023 (14:26:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Regal de artă”, „expoziție monumentală” sunt termenii în care Muzeul Național al Bucovinei anunță expoziția-eveniment, cu lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu, din 2 iulie a.c., la Muzeul de Istorie din Suceava. Expoziția „Nicolae Grigorescu – mereu surprinzător” este organizată după 41 de ani de la prima și singura expoziție vernisată vreodată la Suceava. Conform unui comunicat de presă remis de Muzeul de Istorie, șapte mari muzee din România  prezintă 77 de lucrări,„ la 111 ani de la venirea Păstoriței lui Grigorescu în Bucovina”.

„Vino să admiri ethosul românesc, imortalizat de penelul fermecat al părintelui picturii moderne românești, în lucrări bine-cunoscute sau prezentate pentru prima dată publicului”, este invitația organizatorilor.

Vernisajul expoziției va avea loc, duminică, 2 iulie, la ora 17.00, la Muzeul de Istorie. Lucrările pot fi vizionate în sălile Galeria cu bolți de la parter și  Multimedia de la etajul I.

Proiectul care aparține Muzeului Național al Bucovinei a fost aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava și s-a bucurat de parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeului Național Brukenthal Sibiu și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea. Expoziția de la Suceava a beneficiat și de sprijinul sponsorilor - Fundația Umanitară ASSIST, care a sponsorizat o ramă de tip Grigorescu pentru lucrarea „Păstorița”, și firma THOTH design.

Prețul biletelor este de 8 lei pentru adulți, 4 lei pensionari și 2 lei studenți/elevi.

Menționăm că tabloul „Păstorița” face parte din colecția Muzeului Național al Bucovinei, „o lucrare cu o poveste fascinantă”, pe care cei interesați o pot afla la expoziție, la fel ca și celelalte 76 de povești „ale unor lucrări formidabile pe care rar ți-e dat în viață să le poți admira la un loc”, după cum spun organizatorii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziție cu 77 de lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu, la Muzeul de Istorie din Suceava.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziție cu 77 de lucrări ale pictorului Nicolae Grigorescu, la Muzeul de Istorie din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei