Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 146 (8370)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi de 16.000 de lei și aproape 50 mc de material lemnos după controale la firme de profil

Duminică, 25 Iunie 2023 (14:26:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acțiunile de control derulate la două firme care se ocupă cu afaceri în domeniul materialului lemnos din comuna Râșca s-au lăsat cu sancțiuni și confiscări de lemn de lucru de rășinoase. În total, au fost date amenzi de 16.000 de lei și s-a confiscat cantitatea de aproximativ 50 mc de material lemnos, în valoare de peste 12.000 de lei. Acțiunea de control a avut loc în perioada 21-23 iunie, în baza informațiilor deținute la nivelul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul IPJ Suceava. Cele două societăți au depozitele învecinate și nedelimitate, ceea ce contravine legislației. Cu ocazia controlului, polițiștii și cei de la Silvic au verificat balanța dintre stocurile scriptice raportate în SUMAL 2.0 și stocurile faptice de material lemnos inventariate în depozitul societăților.

La una din societăți s-a constatat că deține cantitatea de 10,1 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente de proveniență legală. De asemenea, operatorul economic nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile conform normelor în vigoare, respectiv a efectuat fotografiile aferente unui număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos din care nu s-a putut distinge încărcătura. Pentru aceste nereguli s-au aplicat trei amenzi în valoare totală de 6.000 de lei și s-a dispus confiscarea cantității de 10,1 mc material lemnos, în valoare de peste 2.500 de lei.

În cazul celei de a doua societăți s-a descoperit cantitatea de

39,213 mc lemn rotund de lucru rășinoase fără documente care să ateste proveniența legală. De asemenea, operatorul economic nu avea împrejmuit depozitul pe toate laturile conform normelor în vigoare. Pentru aceste nereguli s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 10.000 de lei și a fost confiscat lemnul în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 16.000 de lei și aproape 50 mc de material lemnos după controale la firme de profil.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 16.000 de lei și aproape 50 mc de material lemnos după controale la firme de profil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei