Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 140 (8364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,596 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Absolvenții de gimnaziu încep probele evaluării naționale. 24 de elevi susțin examenul în condiții deosebite

Duminică, 18 Iunie 2023 (12:03:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Emoții mari pentru absolvenții claselor a VIII-a care, începând de luni, 19 iunie, susțin probele evaluării naţionale.

La nivelul judeţului Suceava sunt aşteptaţi să participe circa 6.600 de elevi, care vor susţine examenul în 159 de unităţi de învăţământ.

Testarea durează două ore, probele fiind monitorizate audio-video.

Examenul începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română. Miercuri, 21 iunie, se desfășoară proba la matematică. Primele rezultate vor fi comunicate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 - 19:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis în intervalul 8.00 – 8.30.

 

•        24 de elevi susțin examenul în condiții deosebite

 

24 de elevi vor susține examenul în condiții speciale, astfel: prelungirea timpului de lucru cu maxim 2 ore pentru 21 elevi, dintre care cinci susțin probele cu interpret mimico-gestual, șase susțin probele într-o sală separată, doi sunt monitorizați cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei, pompă de insulină, glucometru și telefon mobil, doi redactează lucrarea scrisă prin utilizarea materialelor compensatorii (tabele cu formule) și instrumente compensatorii (calculator), patru beneficiază de prezența unui însoțitor în sala de examen, iar doi beneficiază de transmiterea subiectelor prin dictare de către unul din profesorii asistenți; prelungirea timpului de lucru cu 1 oră pentru doi elevi cu fracturi antebraț; redactarea lucrării scrise de către unul dintre profesorii asistenți pentru un elev cu contuzie mână dreaptă ghipsată.

Pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare: Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.

 

  • Recomandări pentru elevi

 

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Probele încep la ora 9:00, când candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen.

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenții de gimnaziu încep probele evaluării naționale. 24 de elevi susțin examenul în condiții deosebite.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Absolvenții de gimnaziu încep probele evaluării naționale. 24 de elevi susțin examenul în condiții deosebite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei