Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iun 2023 - Anul XXVIII, nr. 130 (8354)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Simpozion Internațional de Fizioterapie, ediția a IV-a, la Centrul Școlar Gura Humorului

Marţi, 6 Iunie 2023 (13:33:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Sf. Andrei” Gura Humorului a organizat, în perioada 2-4 iunie 2023, Simpozionul Internațional de Fizioterapie, ediția a IV-a. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Colegiul Fizioterapeuților Suceava-Botoșani și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Simpozionul s-a desfăşurat în noua sală de conferinţă de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Sf. Andrei” din  Gura Humorului (Centrul Școlar este acreditat cu 18 Credite EMC de către Colegiul Fizioterapeuților din România), lucrările fiind coordonate de profesorul kinetoterapeut Cezar Vasile Strugariu, director adjunct al instituției, președinte al Colegiului Fizioterapeuților Suceava-Botoșani, și de Mihaela Chihaia, consilier teritorial Suceava-Botoșani, la Colegiul Fizioterapeuților din România. 

Am aflat de la organizatori că în cadrul simpozionului s-au susţinut prelegeri de către specialişti, care au sintetizat nu numai noutăţi în ceea ce privește cunoştinţele teoretice, cât şi punerea acestora în practică. „S-a pus accent pe abordarea multidisciplinară, principalul beneficiar fiind pacientul, s-au realizat schimburi de experiență, s-au dezbătut problemele actuale în domeniu, oportunitate ce a oferit specialiștilor posibilitatea de a-și expune lucrări de cercetare cu conținut științific de larg interes. Reuşita activității a fost asigurată prin implicarea cadrelor didactice de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă <Sf. Andrei> Gura Humorului, coordonate de prof. Petru Marian Călinescu, directorul instituției, și de profesorii kinetoterapeuți Adrian Stancu, Pantelimon Boca și Lucian Gherasim”, transmit organizatorii.

Simpozionul a adus împreună specialiști din domeniile fizioterapiei, terapiei manuale ortopedice, recuperării medicale, medicinei fizice, sportive, oncologice și neurologice, biologiei, bioingineriei și psihologiei. Această activitate a adus împreună specialişti din domeniul fizioterapiei din România, Republica Moldova și Italia.

Au răspuns invitației: dr. Jamal Serbu, fizioterapeut Ruscetta Simone, lector univ. dr. fizioterapeut Daniela Crăciun, fizioterapeut drd. Alin Voaides, msc.bioing.CPO Bogdan Dimitriu, fizioterapeut Cătălin Roman, dr. Silvia Ginghina - medic specialist oncolog, fizioterapeut Claudiu Jaba, dr. Daniel Vilcioiu, dr. Amit Beedasy, dr. ortoped-traumatolog chirurg Marcel Platon, kinetoterapeut Cătălina Marchis, dr. Maura Felea - medic specialist geriatrie gerontologie, lector univ.dr. fizioterapeut Mihai Constantinescu, fizioterapeut Oana Bianca Budeanca Babolea, fizioterapeut Gheorghiță Daniel, fizioterapeut Alfred Antonesi, psiholog Mădălina Antonesi, biolog Daniela Cornea, fizioterapeut Roman Potapenco, fizioterapeut Maria Ștefana Pirtac Solomon, fizioterapeut Martin Cristi, fizioterapeut drd. Gabriela Cazac, fizioterapeut Alexandru Mazareanu, fizioterapeut Mihai Betiuc, cât și specialiștii de la CSEI „Sf. Andrei” Gura Humorului și studenți invitați.

Profesorul kinetoterapeut Cezar Vasile Strugariu a explicat că evaluarea clinică și funcțională a fiecărui pacient, precum și monitorizarea efectelor sunt esențiale pentru a atinge obiectivele terapeutice și a evita contraindicațiile și efectele adverse. „Varianta optimă de tratament fizioterapeutic este combinația mai multor tehnici personalizate în funcție de patologie, de simptome, de caracteristicile pacientului, sex, vârstă, starea de sănătate în general etc. Echipa (specialiști responsabili de kinetoterapie și fizioterapie) este cea care stabilește programul de recuperare în funcție de particularitățile pacientului, alege cele mai bune soluții, astfel încât să contribuie la recuperarea cât mai eficientă a acestora. Mulțumim tuturor participanților pentru contribuția la reușita acestui eveniment”, a concluzionat kinetoterapeutul Cezar Vasile Strugariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simpozion Internațional de Fizioterapie, ediția a IV-a, la Centrul Școlar Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Simpozion Internațional de Fizioterapie, ediția a IV-a, la Centrul Școlar Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei