Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2023 - Anul XXVIII, nr. 89 (8313)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

60 de elevi de la Mihoveni participă astăzi la o activitate în limba franceză, inițiată de Alianța Franceză

Miercuri, 19 Aprilie 2023 (09:08:59)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

60 de elevide la Școala Gimnazială „Nicolae Popinceanu” Mihoveni, comuna Șcheia, participă miercuri, 19 aprilie, de la ora 18:00, la o activitate în limba franceză, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, inițiată de Alianța Franceză. Activitatea „Nous aimons le francais”va fi coordonată deprofesoara  Claudia Vornicu. „A învăța o limbă străină înseamnă a cunoaște o altă cultură și acesta este cel mai bun mod de a te îmbogăți intelectual și spiritual, mai ales dacă vorbești o limbă precum franceza. De altfel, limba franceză și Franța reprezintă în imaginarul românesc valori asociate unor noţiuni precum cultură, cunoaștere, idei inovatoare, istorie, curiozitate, iluminare. Studiind limba franceză, elevii au acces la o altă percepție a realității şi descoperă concepte sau expresii care nu există în limba maternă”, a spus coordonatoarea activității.

Manifestarea va cuprinde prezentări PPT despre Franța, expoziţie de desene, cântece în limba franceză interpretate de elevii claselor V-VII („Bonjour mes amis”, „Ego”), poezii („Je dessine des fleurs” - Crăciunescu Georgiana, „Je vous salue ma France”- Andrian Denisa, „Superbe Roumanie” - Poroch Teodora, „L’hiver”- Alexandru Rusu).

Prin această activitate, prof. Claudia Vornicu şi-a propus să promoveze limba franceză şi valorile francofoniei, să încurajeze creativitatea şi exprimarea artistică într-o limbă străină.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa Facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 60 de elevi de la Mihoveni participă astăzi la o activitate în limba franceză, inițiată de Alianța Franceză.
 Vizualizări articol: 476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
60 de elevi de la Mihoveni participă astăzi la o activitate în limba franceză, inițiată de Alianța Franceză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei