Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 29 (8253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USV, clasată pe locul 6 la nivel național în clasamentul Webometrics Ranking of World Universities 2023

Luni, 6 Februarie 2023 (12:51:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă ediție 2023 a clasamentului mondial Webometrics Ranking of World Universities, publicată în luna ianuarie, a plasat Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pe locul 6 între instituțiile de învățământ superior din România. La nivel mondial, ca urmare a analizei celor 31.000 de universități, USV ocupă poziția 1.464.

”Webometrics Ranking of World Universities” reprezintă o inițiativă a laboratorului Cybermetrics, un laborator de cercetare aparținând Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), cel mai mare organism public de cercetare din Spania, demarată  în anul 2004. Cea de a 20-a ediție aniversară (2004-2023) a clasamentului acoperă peste 30.000 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, obiectivul urmărit fiind acela de a cuantifica nivelul de vizibilitate în spațiul virtual al producției științifice a universităților și calitatea cercetării la nivel global. În acest scop sunt analizați indicatori precum vizibilitatea în spațiul web, transparența, prin calcularea numărului de citări, dar și excelența, măsurată prin numărul de lucrări științifice situate în primele 10% cele mai citate titluri, din cadrul a 27 de domenii.

Această nouă plasare onorantă a USV în topul celor mai performante universități, atât la nivel național, cât și internațional, în primul clasament efectuat pe nou an 2023, certifică rezultatele obținute în cele mai relevante clasamente publicate anul trecut : Cybermetrics, Times Higher Education (THE), QS World University Rankings și THE WUR.

Locul 6 la nivel național, ocupat în pragul aniversării a 60 de ani de învățământ superior la Suceava, confirmă faptul că astăzi USV este un nume de referință între universitățile din România și o emblemă a regiunii pe care o deservește.

Mai multe detalii legate de metodologie și rezultate pot fi obținute accesând pagina https://www.webometrics.info/en/Europe/Romania

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV, clasată pe locul 6 la nivel național în clasamentul Webometrics Ranking of World Universities 2023.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USV, clasată pe locul 6 la nivel național în clasamentul Webometrics Ranking of World Universities 20235.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei