Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2023 - Anul XXVIII, nr. 29 (8253)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Carmen”, spectacol extraordinar de balet, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava

Luni, 6 Februarie 2023 (09:01:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, în prima zi a lunii mai, începând cu ora 20:00, în premieră, Spectacol extraordinar de balet în două tablouri – „Carmen”.Muzica: Georges Bizet - Rodion Shcedrin.Scenariul de balet: Vlad Sebastian, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée

„Fie că ai citit cu sufletul la gură nuvela <Carmen> a lui Prosper Mérimée, fie că te-ai îndrăgostit de ritmurile spaniole și muzica lui Georges Bizet, când auzi de personajul Carmen nu poți rămâne indiferent, fie că-ți inspiră pasiune, trăiri intense, tandrețe și dramatism deopotrivă, sentimente dintr-o altă epocă! N-ai auzit de Toreador și de coride, luptele cu tauri? Nu-i nimic, îți spunem noi toată povestea, în pași de muzică și dans la superlativ, trebuie doar să vii în sala de spectacol, pregătit să te lași cuprins de povestea balerinilor noștri și de frumoasa muzică a lui Georges Bizet și Rodion Shchedrin”, transmit organizatorii.

Pe scena suceveană vor urca artiști ai Ansamblului de balet al Operei Maghiare din Cluj-Napoca, ai Ansamblului de balet al Teatro D’opera Italiana și ai Ansamblului de balet al Operei VOX. Am mai aflat de la organizatorii spectacolului  că „Baletul Carmen are același fir narativ și dramaturgic ca și spectacolul de operă cu același nume, recunoscând ușor temele melodice ale lui Georges Bizet, teme melodice și efecte sonore dezvoltate și adaptate de Rodion Shcedrin pentru balet, un titlu de balet care ține capul de afiș al marilor case de operă din lume, un titlu ce va fascina întotdeauna publicul spectator prin iubire și forța ei, prin pasiune, prin intrigi și trădări, dar și răzbunări crunte, sentimente puternice, dar și contradictorii în aceelași timp”. Prețul unui bilet este 200 de lei. Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etaj 1 .
Program agenție bilete: Luni – Vineri, 9:00-17:00, telefon: 0230 523 718.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Carmen”, spectacol extraordinar de balet, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Carmen”, spectacol extraordinar de balet, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei