Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 299 (8216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur: În județul Suceava sunt investiții de peste 100 de milioane de euro pentru anveloparea clădirilor și construcția de creșe

Marţi, 20 Decembrie 2022 (15:40:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în județ sunt investiții de peste 100 de milioane de euro prin proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirilor și pentru construcția de creșe. Prezent marți la Fălticeni la inaugurarea primei „creșe verzi” care a fost construită din fonduri europene prin PNRR, printr-un program al Ministerului Dezvoltării, Gheorghe Flutur a evidențiat faptul că acest program debutează la nivel național în județul Suceava.

„În primul rând este un pionierat. Programul guvernamental debutează aici, în județul Suceava, la Fălticeni, unde avem o creșă construită în timp record, de trei luni și trei săptămâni. Pe meleagurile lui Ștefan cel Mare, Voronețul a fost construit, după legende, în trei luni și trei săptămâni. Este de lăudat ministerul, dar și Compania Națională de Investiții, proiectanții și constructorii”, a spus Flutur.

El a adăugat că județul Suceava are cinci creșe prin program guvernamental, valoarea proiectelor fiind de circa 13 milioane de euro. De asemenea, șeful administrației județene a spus că în județ se vor mai construi încă 15 creșe pe un subprogram pe domeniul învățământului. „Sunt creșe și în mediul urban, și în mediul rural. În total noi avem 20 de creșe cu proiecte în derulare, cu valoarea de 48 de milioane de euro”, a arătat Gheorghe Flutur.

El a ținut să precizeze că împreună cu ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat un proiect pe fonduri europene, finanțat prin PNRR, pentru anveloparea termică a sediului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, pe componenta „Valul renovării”. Flutur a spus că pe această componentă a PNRR, în județ sunt aprobate proiecte în valoare de 53 de milioane de euro. „În total sunt 22 de proiecte, din care 13 sunt pe clădiri publice, așa cum este și sediul Direcției de Protecția Copilului și mai sunt nouă pe programe de anvelopare locuințe, în special pentru blocuri. Deci numai în județul Suceava Ministerul Dezvoltării are în derulare pe cele două programe creșe și proiecte de peste 100 de milioane de euro. Asta înseamnă ceva și mă bucur foarte mult că județul Suceava se schimbă la față în fiecare zi cu aceste investiții”, a încheiat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: În județul Suceava sunt investiții de peste 100 de milioane de euro pentru anveloparea clădirilor și construcția de creșe.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: În județul Suceava sunt investiții de peste 100 de milioane de euro pentru anveloparea clădirilor și construcția de creșe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei