Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gheorghe Flutur anunță un proiect de 15,9 milioane de euro pentru construcția a aproape 200 de kilometri de piste pentru biciclete

Miercuri, 7 Decembrie 2022 (15:50:13)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că va convoca o ședință extraordinară a deliberativului în vederea depunerii unui proiect pentru amenajarea de trasee cicloturistice – piste de bicicletă. Gheorghe Flutur a precizat că proiectul va fi depus în parteneriat de Consiliul Județean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistrița-Năsăud cu 15 primării și CJ Mureș cu alte 9 primării. Flutur a arătat că proiectul va fi depus la finanţare pe PNRR, Componenta 11 – turism și cultură.

El a explicat că proiectul presupune amenajare de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare și reabilitare drumuri și terenuri pe o lungime totală de 494 km, în cele trei județe, din care 193,1 pe teritoriul județului Suceava.

Șeful administrației județene a adăugat că bugetul prevăzut pentru traseele din județul Suceava este în valoare de 15,9 milioane de euro, fără TVA. „Pentru obținerea unui punctaj bun am avut în vedere legătură cu frontiera cu Ucraina și o bună parte din traseu, dar și faptul că 71% din proiect se suprapune pe Via Transilvanica, adică 136,3 km”, a precizat Gheorghe Flutur, care a arătat că localitățile parcurse sunt Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Sucevița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Moldovița, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Coșna.

„Subliniez faptul că un proiect eligibil trebuie să cuprindă trei județe, iar pentru județul Suceava avem 161,1 km traseu principal și 32 km trasee secundare, pe traseele Vicovu de Sus - frontiera cu Ucraina, Sadova - Câmpulung Moldovenesc și Fundu Moldovei – Colacu”, a declarat președintele CJ Suceava. El a spus că bugetul total pentru cele trei județe este de 40,7 milioane de euro fără TVA, Suceava fiind lider de proiect.

Gheorghe Flutur a mai afirmat că la nivel național întregul proiect presupune realizarea a 3.000 km de trasee cicloturistice pentru care se alocă suma de 247 milioane de euro. Flutur a precizat că pentru acest proiect urmează o etapă de acorduri și parteneriate cu CNAIR și ROMSILVA pe traseele unde aceste instituții sunt administratori sau proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur anunță un proiect de 15,9 milioane de euro pentru construcția a aproape 200 de kilometri de piste pentru biciclete.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gheorghe Flutur anunță un proiect de 15,9 milioane de euro pentru construcția a aproape 200 de kilometri de piste pentru biciclete5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei