Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 273 (8190)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzile pentru șoferii care nu au anvelope de iarnă pot ajunge și la 2.900 de lei

Duminică, 20 Noiembrie 2022 (16:05:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Venirea primelor ninsori înseamnă pentru șoferi și o serie de obligații suplimentare. Cea mai importantă este aceea că trebuie să aibă autoturismele dotate cu anvelope de iarnă. Amenda pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acesta sa fie dotat cu anvelope de iarna este de la 9 la 20 puncte amenda, respectiv între 1.305 de lei și 2.900 de lei. În plus, șoferii vor rămâne și fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Legislația din România nu prevede o dată la care este obligatoriu ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă, dar acest tip de pneu este obligatoriu atunci când se pătrunde pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă, indiferent de perioada din an.

”Anvelopele de iarnă pot fi recunoscute, în general, după marcajul M+S, care se mai prezintă și sub formele M&S / M.S.  Înainte de a monta anvelopele, se recomandă să verificăm anul fabricației (DOT) și adâncimea profilului. Dacă anvelopele au o vechime de peste 4-5 ani, solicitați părerea unui specialist, care să observe dacă există urme specifice de uzură. La pneurile concepute special pentru circulația în sezonul rece, indicatorul de uzură este poziționat astfel încât să marcheze o adâncime a profilului de aproximativ 4 milimetri. În cazul unui control in trafic, dacă se constată că indicatorul de uzură este expus, legislația din Romania încadrează această situație in categoria "deficiență majoră" și sunt prevăzute sancțiuni pentru conducătorul auto. Este important de știut că o anvelopă de iarnă, aflată în condiții optime, crește aderența pe carosabilul acoperit cu zăpadă și scade distanța de frânare”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

Pe această cale, polițiștii recomandă respectarea tuturor regulilor de circulație, inclusiv cele de viteză, iar dacă pleacă la drum pe timp de iarnă să se informeze despre starea drumurilor.
Informații actualizate despre situația traficului se găsesc pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzile pentru șoferii care nu au anvelope de iarnă pot ajunge și la 2.900 de lei.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzile pentru șoferii care nu au anvelope de iarnă pot ajunge și la 2.900 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei