Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 264 (8181)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Trei studenți selectați din cadrul USV au beneficiat de un sejur în Franța

Miercuri, 9 Noiembrie 2022 (11:21:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei studenți de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării au beneficiat în această toamnă de un Sejur de Imersiune Lingvistică și Culturală la Sevrier (SILC), în Haute-Savoie, Franța. Studenții au fost selectați pe baza unui dosar de candidatură și a unui interviu susținut în fața unei comisii de jurizare, alcătuită din patru membri ai Association Sevriolaine d’Aide et de Partage (ASAP). Asociația oferă aceste burse, constând într-un sejur de două săptămâni cu cheltuieli de transport, cazare și masă suportate din fondurile asociației, începând din anul 1998.

Colaborarea dintre Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Asociația franceză

este gestionată de lector univ. dr. Elena Camelia Biholaru de la Departamentul de Limbi și Literaturi Străine, care participă și la procesul de selecție a candidaților, 51 de tineri beneficiind până în prezent de o bursă SILC.

Studenții selectați în acest an au fost Simona  Rodica Vasilciuc, de la programul de studii licență Limba și literatura franceză - Limba și literatura spaniolă și Denisa Ciungu, de la specializarea Limba și literatura franceză - Limba și literaturagermană, ambele în anul III de studiu, și masterandul Anton Zazuliak, din anul I la Teoria și practica traducerii. Ei au beneficiat de un program dens, care le-a permis aprofundarea competențelor profesionale, cum sunt comunicarea, traducerea și interacțiunea verbală dinamică în limba străină în contexte variate, dar și a celor transversale, precum relaționarea în echipă ca reprezentanți/ambasadori USV, participarea la proiecte de voluntariat cu impact asupra comunității.

Timp de două săptămâni tinerii au interacționat continuu cu francezi nativi, dată fiind găzduirea fiecărui bursier la două familii diferite pe toată durata sejurului, și au exersat limba franceză în contexte de comunicare dintre cele mai variate. 

Imersiunea culturală și turistică a inclus vizitarea unor muzee și explorarea unor importante obiective din Paris, una dintre surprizele sejurului fiind întâlnirea cu scriitorul  Eric Emmanuel Schmitt, aflat la o lansare de carte la Talloires, și primirea de autografe din partea acestuia. În vizitele lor, tinerii bursieri au descoperit cele mai spectaculoase monumente ale naturii și au participat la evenimente tradiționale, precum Sărbătoarea recoltei - Fête du terroir și Sărbătoarea  populară a coborârii turmelor de la munte - Descente des Alpages. 

Creat acum douăzeci și patru de ani, Sejurul SILC le permite în mod constant beneficiarilor săi să descopere limba și civilizația franceză la ea acasă, să descopere savoarea culturală și culinară a unui întreg patrimoniu, să își dezvolte simțul civic, să își valorifice tradițiile proprii, să își consolideze practic cunoștințe diverse și să aprofundeze achiziții culturale și sociale cu valoare de resurse extrem de valoroase pentru devenirea lor personală și profesională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei studenți selectați din cadrul USV au beneficiat de un sejur în Franța.
 Vizualizări articol: 966 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei studenți selectați din cadrul USV au beneficiat de un sejur în Franța5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei