Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 148 (8065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drapel înălțat în parcul cu stejari pentru eroi din Vatra Dornei

Luni, 27 Iunie 2022 (15:52:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ziua Drapelului Național a fost marcată în mod special la Vatra Dornei, în parcul central, acolo unde din acest an există un loc dedicat eroilor care și-au pierdut viața în teatrele de operații din Afganistan și Irak.

Pentru fiecare din cei 30 de militari români care și-au pierdut viața în ultimii ani în misiunile internaționale a fost plantat câte un stejar, care să le cinstească memoria peste ani. 

Duminică, de Ziua Drapelului, în același loc, a fost organizat un ceremonial în cadrul căruia militarii Batalionului 17 Vânători de Munte Vatra Dornei au arborat pe catarg Drapelul Național – simbol al unității și identității românești.

Acțiunea a fost organizată de Asociația Militarilor Veterani – ANMVD Suceava, împreună cu Primăria municipiului Vatra Dornei, reprezentantă de primarul Ilie Boncheș și alte oficialități locale.  

Printre invitații la eveniment a fost și m.m.pr. Dumitru Davidel, unul dintre veteranii acțiunilor comemorative, care rămâne activ și implicat în cinstirea eroilor neamului și la vârsta de aproape 85 de ani.

Fiecare stejar plantat este însoțit de o fotografie cu militarul care și-a pierdut viața și de steagul tricolor. Locul ales pentru plantare este unul deosebit, într-o poiană, lângă izvorul parcului central, loc care se dorește a deveni pe viitor un simbol al jertfei eroilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drapel înălțat în parcul cu stejari pentru eroi din Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drapel înălțat în parcul cu stejari pentru eroi din Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei