Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 148 (8065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Suceava Blues Festival, la finele săptămânii, pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei

Luni, 27 Iunie 2022 (17:18:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pe parcursul a două seri magice, în zilele de 1 și 2 iulie, pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei se va desfășura o nouă ediție a Suceava Blues Festival.

Manifestarea, care a devenit un reper cultural important al regiunii și care s-a aliniat manifestărilor de gen din toată lumea, păstrându-și menirea și standardele ridicate, a ajuns la ediția a XIII-a, aducând notorietate orașului și bucurii prietenilor blues-ului.

Accesul este gratuit, Suceava Blues Festival fiind un proiect realizat în asociere cu Primăria Municipiului Suceava și în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina și Muzeul Național al Bucovinei. Cu toate acestea, donațiile pentru continuitatea Festivalului sunt apreciate.

Structura concertelor presupune show-uri susținute de trupe din România, artiști din SUA și Italia – Big Daddy Wilson, un nume important al scenei din Germania (Kai Strauss), dar și un invitat din Australia în persoana lui Rob Tognoni. Deschiderea o vor face două trupe cu artiști aflați la debut, un bun prilej pentru aceștia de a se face cunoscuți astfel prin intermediul manifestării. Vor urma artiști români consacrați, apoi invitații din străinătate. Totalizând 8 recitaluri ce se vor întinde pe parcursul a 2 seri, urmate de tradiționalele jam-session-uri sau doar un after-party, Suceava Blues Festival va rămâne în topul festivalurilor de gen din România. Mai multe detalii pe pagina de Facebook a festivalului și pe site-urile artiștilor.

„Adițional, dar tot în cadrul manifestării, vom încerca să prezentăm înregistrări-mărturii cu fragmente video din recitalurile pe care Fani (n.r. - Fani Adumitroaie) le-a susținut și pe care am reușit să le recuperăm și să le adăugăm o calitate datorită căreia să poată fi prezentate. Propunem un stand cu discuri-vinil, destinat colecționarilor și împătimiților de muzică, la care se pot găsi și discuri ale artiștilor prezenți, dar și tricouri oficiale ale Festivalului. O zonă de mâncare/băuturi, dar și una de camping (gratuită) vor deservi publicul”, a explicat Bobby Stroe, organizator al evenimentului.

În cele 12 ediţii de până acum (festivalul fiind al doilea cel mai longeviv din țară) au concertat nume sonore pe scena Festivalului, toți aceștia propunând abordări diferite ale blues-ului, de la tradițional la modern, lucru care a făcut ca fiecare concert să-și contureze personalitatea lui distinctă și dovedind că muzica nu are vârstă.

 

Program Suceava Blues Festival

 

Vineri, 1.07.2022

Virgil Prispian & After Hours (Ro)

Dusty Ride (Ro)

Rareș Totu Midnight Sun feat. Amida (Ro)

Big Daddy Wilson (USA, Italia)

 

Sâmbătă, 2.07.2022

Foxy Lady (Ro)

Florin Giuglea Group (Ro)

Rob Tognoni (Australia)

Kai Strauss (Ger)

Programul propus poate suferi modificări de ultim moment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava Blues Festival, la finele săptămânii, pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava Blues Festival, la finele săptămânii, pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei