Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 118 (8035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

”Zilele Elevului Arhitect” - Ediția 2022

Luni, 23 Mai 2022 (18:40:05)

 

Finalul de an școlar a procesului de învăţământ vocațional din partea de nord-est a țării este marcat de evenimentul ”ZILELE ELEVULUI ARHITECT”, manifestare devenită tradițională, aflată la ediția a IV-a și care are ca loc de desfășurare fosta Uzină de Apă Suceava, sediul organizațiilor breslei arhitecților din zonă. Vernisajul expoziției care a cuprins cele mai reușite  proiecte, desene și machete ale elevilor de la Colegiul de artă ”Ciprian Porumbescu” din Suceava și Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vineri, 20 mai. Expoziția cu lucrări ale elevilor va putea fi văzută și de public, părinți și colegi, timp de o săptămână, perioadă în care lucrările vor fi expuse în sălile de la parterul Centrului de Arhitectură, Cultură Urbană și Peisaj din Suceava, str. Apeductului nr. 4, între orele 10.00 și 16.00. La vernisajul expoziției au participat peste 70 de persoane, pe lângă elevii din Suceava și Botoșani fiind prezenți membri juriului, conducerea Filialei Ordinului Arhitecților din România și Sucursalei Suceava-Botoșani a Uniunii Arhitecților din România, reprezentanți ai Filialei Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici, cadre didactice de specialitate. 

Cuvântul de deschidere l-a avut președintele organizațiilor zonale ale breslei, arhitectul Ion Andriu, care i-a felicitat pe participanți și concurenți pentru implicare și calitatea lucrărilor expuse, încurajându-i pentru continuarea eforturilor de pregătire pentru a deveni viitori profesioniști de succes. Au vorbit apoi membrii juriului, arh. prof. Corina Roncea, dr. arh. prof. Larisa Georgiana Popa, arh. prof. Alexandru Agavriloae. Aprecieri și încurajări adresate elevilor au transmis și ceilalți membri ai juriului, arhitecții: Mihai Tulbure, Alexandru Oltean, Iulia Cosovanu și prof. Niculai Moroșan.

Expoziția a cuprins lucrări de atestate de competență profesională, elaborate de elevii claselor a XII-a la sfârșitul ciclului de învățământ, dar și proiecte, desene și machete executate de elevii claselor terminale de la specialitatea arte vizuale. Elevii din Botoșani au venit și cu desene care au fost expuse în centrul municipiului, în cadrul expoziției ”Arhitectura locală”, eveniment recent desfășurat, care s-a bucurat de aprecierea publicului larg și de participarea autorităților locale, municipale și județene. Proiectele expuse cuprindeau o varietate de programe, de la locuințe colective și individuale, birouri, construcții turistice, la muzee, reproduceri după lucrări ale marilor arhitecți români, dar și machete expresive și atent elaborate. Comisia de jurizare, specializată pe domenii, a acordat  următoarele premii:

La disciplina arhitectură:

-         PREMIUL ANUAL – PROMOȚIA 2022 – elevei Andreea Bianca Cărăușu (clasa a XII-a de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava)

-         PREMIUL PREȘEDINTELUI FILIALEI – elevului Abel Gabrielle Lache (clasa a XII-a de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava)

-         PREMIUL SUCURSALEI SUCEAVA – BOTOȘANI a U.A.R. – elevei Cărbunescu Mirian (clasa a X-a de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani)

-         PREMIUL SUCURSALEI BOTOȘANI a O.A.R. - elevei Molocea Anastasia (clasa a X-a de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani)

-         PREMIUL TINERILOR ARHITECȚI - elevei Teodora Varvaroi (clasa a XI-a de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava)

La disciplina arte vizuale:

-         PREMIUL FILIALEI SUCEAVA a U.A.P. - elevei Iosub Alesia Elena (clasa a X-a de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani)

Au fost acordate și mențiuni pentru fiecare specialitate, iar elevii care au expus lucrări au primit diplomă de participare. Manifestarea s-a încheiat la etajul locației, unde a avut loc un util schimb de experiență, impresii și opinii, atât între elevii din Suceava și Botoșani, dar și cu implicarea interactivă a cadrelor didactice participante. S-au făcut fotografii și s-a promis, din partea tuturor, că și anul viitor manifestarea va continua cu aceeași implicare și succes.

 

Filiala Teritorială Nord-Est

a Ordinului Arhitecților din România,

Președinte

Arh. Ion Andriu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Zilele Elevului Arhitect” - Ediția 2022.
 Vizualizări articol: 941 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Zilele Elevului Arhitect” - Ediția 20220.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei