Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 118 (8035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție de prestigiu

O nouă ediție a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard & Soft”, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard & Soft, organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din  Suceava, debutează astăzi și se va desfășura în perioada 23-28 mai, în cadrul celei de a XXVII-a ediții. Reluat după o pauză de doi ani cauzată de pandemie, Hard&Soft este un concurs adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul celor cinci zile, echipe formate din câte patru studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reușită necesită cunoștințe avansate din domeniile Știința calculatoarelor, Inginerie electronică și Automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfaţare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare.

Concursul Hard&Soft deține astăzi o importantă tradiție, după ce a debutat în anul 1994, cu sprijinul Profesorului John Milner de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului, poziție pe care a ocupat-o la primele 9 ediții. Începând cu anul 2003, coordonarea activității de jurizare pentru 17 ediții a fost asigurată de Profesorul Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Devenit astăzi o competiție internațională de prestigiu, concursul Hard&Soft ocupă un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești europene. De-a lungul timpului peste 1.200 de studenți participanți în cadrul unor echipe din principalele centre universitare din România și de la universități partenere, s-au confruntat la Suceava, căutând soluții la provocări tehnice spectaculoase.

La ediția din acest an s-au înscris 8 echipaje, între care 7 echipaje din ţară (Cluj-Napoca - un echipaj, București, Timișoara și Suceava - câte două echipaje) şi un echipaj din Chişinău, Republica Moldova. Juriul este format din: Nicolae Foica - ServiceXpert GmbH, Munich, președinte, alături de Hansjörg Koegel - ServiceXpert GmbH, Munich, Sören Stein - ServiceXpert GmbH, Munich, Detlef Streitferdt Dr. - TU Ilmenau, Maryam Saraban Zadeh - TU Munich, în calitate de membri.

Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educației, al Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, precum şi al unor companii importante din județele Suceava și Botoșani, care se implică în susținerea, încurajarea și afirmarea tinerilor care se formează în universitate. Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare, ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu, va avea loc pe parcursul zilei de vineri, 27 mai 2022, iar festivitatea de premiere se va desfăşura vineri, 27 mai, începând cu ora 16.00, în Aula din corpul E. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa:  http://www.hardandsoft.ro/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă ediție a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard & Soft”, la USV.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O nouă ediție a Concursului Internaţional Studenţesc de Calculatoare „Hard & Soft”, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei