Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 118 (8035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiecte educaționale

Deputatul Bogdan Gheorghiu le-a spus povești și le-a dăruit cărți copiilor internați în spitalul din Suceava și celor din Bahna Arini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, fost ministru al Culturii, de profesie actor și realizator de emisiuni, a vizitat, vineri, copiii internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și pe copiii de la grădinița din satul Bahna Arini, comuna Preutești, pentru a le spune povești și a le dărui cărți cu povești.

Deputatul a declarat că vizitele se încadrează în două programe educaționale, „Citește-mi 100 de povești” și „Punguța cu două cărți”, în care s-a implicat cu bucurie.

 „Citește-mi 100 de povești” este un proiect inițiat în perioada în care Bogdan Gheorghiu era ministru al Culturii și se derulează în colaborare între Asociația OvidiuRo, Ministerul Educației și Ministerul Culturii, în vederea stimulării lecturii atât în grădinițe, cât și în cadrul familiei. „De această dată, împreună cu partenerii de la Asociația OvidiuRo am spus, vineri, povești copiilor de la grădinița din satul Bahna Arini, comuna Preutești și am simțit din nou plăcerea de a fi în mijlocul copiilor. Sunt locuri de care mă simt legat sufletește, tatăl meu este din satul Huși, comuna Preutești. Așadar, într-un fel m-am întors acasă”, a spus deputatul Gheorghiu.

Acesta a subliniat că partenerii de la Asociația OvidiuRo au toată dăruirea pentru a merge în comunități mai îndepărtate de zone urbane, de centre culturale pentru activități „ce sădesc dragostea pentru citit, pentru a cunoaște lucruri noi”. „Eu cred că astăzi am reușit să spargem rutina zilnică a comunității, mai ales dacă ne referim la părinții acestor copii. Din punctul meu de vedere, a fost o acțiune reușită, cu o încărcătură sufletească deosebită”, a afirmat Gheorghiu.

Cel de-al doilea proiect, aflat la a treia ediție, „Punguța cu două cărți”, este al Asociației OvidiuRo și are ca scop stimularea lecturii de la vârste fragede, prin donarea de cărți, atât pentru copii, cât și pentru părinți. Pentru a susține demersul, Bogdan Gheorghiu a mers, vineri,  împreună cu membri ai asociației, la maternitatea și la secția Pediatrie şi Boli infecţioase, ale Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Preşedintele Asociaţiei OvidiuRO, Maria Gheorghiu, a afirmat că a revenit cu drag la Suceava, pentru a încuraja lectura în familie şi în grădiniţe. „Le-am oferit copiilor şi părinţilor din spital cărţi pentru a încuraja lectura şi ne bucurăm că am fost primiţi cu drag şi că am văzut zâmbete pe feţele copiilor şi părinţilor”, a spus ea. Totodată, deputatul Gheorghiu a arătat că medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, a apreciat activitatea întreprinsă, mai ales că „o poveste este întotdeauna bine-venită şi asigură un confort psihic unui copil”.

În cadrul proiectului, 20.000 de „punguțe” vor ajunge la copiii din mediile defavorizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Bogdan Gheorghiu le-a spus povești și le-a dăruit cărți copiilor internați în spitalul din Suceava și celor din Bahna Arini.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Bogdan Gheorghiu le-a spus povești și le-a dăruit cărți copiilor internați în spitalul din Suceava și celor din Bahna Arini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei