Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 94 (8011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Activitățile extrașcolare - spațiu al învățării vizibile la Zamostea

Vineri, 22 Aprilie 2022 (21:00:53)

Dezvoltarea activităților extrașcolare reprezintă un obiectiv strategic al Școlii Gimnaziale Zamostea, începând cu semestrul al II-lea al acestui an școlar, având în vedere că astfel de acțiuni au rolul de a stimula aptitudinile preșcolarilor și elevilor, comportamentul lor creativ, munca în echipă, contribuind la îmbunătățirea rezultatelor școlare și oferindu-le un mediu de viață sănătos.

Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), data nașterii marelui poet Mihai Eminescu, a fost momentul semnificativ pentru demararea acestei inițiative. #ZICI2022 (Ziua Internațională a Cititului Împreună), Concursul de poezie Cuvintele vindecă, Ziua Națională a Lecturii (15 februarie), CDIdei în cărți 2022 au fost noi provocări pentru cadrele didactice și copiii școlii noastre, culminând cu proiectul Cultura – modalitate de comunicare în proiectele eTwinning.

Istoria neamului am celebrat-o prin manifestări specifice zilei de 24 ianuarie, cu îndemnul Unire-n cuget și-n simțiri!, menite să trezească în sufletele preșcolarilor și elevilor sentimente de prețuire a valorilor patriotice.

Totodată, tradițiile și obiceiurile au fost valorificate, constituind un alt moment de referință în desfășurarea activităților extrașcolare. Ca urmare, 8 Martie și Sărbătorile Pascale au devenit prilej de comunicare și creație, lucrările micilor artiști fiind vizibile pe pagina școlii. Rezervația Naturală Lunca – Zamostea, mediu specific lalelei pestrițe, și peisajul local au reprezentat motiv de inspirație pentru concursul Micul fotograf.

Ținuturile polare, Meseriile, Ferma, Dinozaurii, Mijloacele de transport, Noapte / Zi, Ghiocei și mărțișoare, Mediul acvatic, Livada sunt doar câteva dintre proiectele tematice explorate cu mare interes de către preșcolari în acest semestru.

Acțiunile de responsabilizare socială în care ne-am implicat - Campania RESPECT /Săptămâna de Prevenire a Violenței în Mediul Școlar, inițiată de Inspectoratul Școlar Suceava, Campania Națională Antidrog, Ziua Europeană a Numărului de Urgență 112, Ziua Educației Financiare, Luna Pădurii, Ziua Mondială a Apei, #Româniaplantează, Școala în natură, sunt completate de premiile obținute de elevii școlii noastre la Terra- Mica olimpiadă de geografie pentru elevii claselor V-VII și la competițiile sportive, etc.

Activitățile extrașcolare vor rămâne o preocupare constantă a cadrelor didactice din instituția noastră, alăturându-ne astfel școlilor cu învățare vizibilă.

 

Prof. Botezatu Daniela – Director Școala Gimnazială Zamostea

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitățile extrașcolare - spațiu al învățării vizibile la Zamostea.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activitățile extrașcolare - spațiu al învățării vizibile la Zamostea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei