Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 72 (7989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

In memoriam profesor universitar doctor inginer Lucian Severin

Luni, 28 Martie 2022 (15:25:41)

Facultatea de Inginerie Mecanică Autovehicule și Robotică a pierdut, pe 26 martie 2022, unul dintre veteranii care au făcut parte din colectivul care a pus bazele învățământului superior tehnic la Suceava.

Cu tristețe în suflet ne despărțim de cel care a fost profesorul universitar doctor inginer Lucian SEVERIN, coleg, director de departament, cadru didactic competent și respectat de colegi și studenți, care s-a implicat cu toată ființa în viața facultății și universității, preocupându-se cu deosebită seriozitate atât de formarea studenților, cât și de dezvoltarea bazei materiale didactice și de cercetare științifică.

Născut în 1951 în Aldești, județul Galați, a absolvit Facultatea de Mecanică din Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, obținând diploma de inginer ca șef de promoție. A luat repartiție la Combinatul de Celuloză și Hârtie Suceava, unde este angajat ca inginer de producție și apoi inginer de proiectare.

Începe activitatea la Institutul de Învățământ Superior Suceava în 1979 ca asistent titular la Facultatea de Mecanică Catedra TCM, la trei ani de la înființarea acesteia, unde activează până în 1985.

Între 1985 și 1990 este Vicepreședinte al Consiliului Popular al Municipiului Suceava apoi, în 1990, Inginer proiectant la S.C. URB Rulmenți S.A. Suceava.

Revine la catedră în anul 1990 ocupând prin concurs un post de șef de lucrări la Facultatea de Mecanică, Catedra Tehnologii și Management.

Își continuă studiile cu teza de doctorat în domeniul Inginerie Industrială - Tehnologia Construcțiilor de Mașini, obținând titlul de doctor inginer la Universitatea Dunărea de Jos din Galați în anul 1996, an în care promovează conferențiar, iar din 1999 ocupă postul de profesor titular la disciplinele Management, Echipamente și Tehnologii de Prelucrare prin Deformare Plastică la Rece, Managementul Sănătății și Securității în Muncă, dezvoltând laboratoare didactice și de cercetare în domeniu.

Deosebit de competent, muncitor și perseverent, a elaborat pe parcursul activității în Facultatea de Mecanică din Suceava un număr de 12 cursuri, manuale și îndrumare de proiectare și peste 120 de lucrări științifice și rapoarte de cercetare.

A fost preocupat de pregătirea profesională în domeniul de studiu, dar și de viața colectivului catedrei din care a făcut parte, conducându-i destinele, ca șef de catedră, din 2007 până în 2012.

S-a implicat profund în viața facultății ca profesor, director de departament, dar și ca membru al Consiliului Facultății.

A coordonat, la nivelul universității, activitatea de protecția și securitatea muncii.

Îl vom păstra în amintire ca un coleg serios, corect, competent, obiectiv, riguros cu sine și cu cei din jur, gata oricând să ia atitudine pentru a face lumea mai bună.

Plecarea sa dintre noi lasă un gol pe care nu îl vom putea umple niciodată.

Dumnezeu să îl odihnească!

 

Corpul neînsuflețit se află depus la cimitirul Pacea Vechi, iar înmormântarea va avea loc marți, 29 martie, la ora 14.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului In memoriam profesor universitar doctor inginer Lucian Severin.
 Vizualizări articol: 2549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
In memoriam profesor universitar doctor inginer Lucian Severin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei