Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 67 (7984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan militează pentru pensii și salarii echitabile

Marţi, 22 Martie 2022 (17:45:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal Ioan Balan spune că fondurile europene nerambursabile de care beneficiază România reprezintă o oportunitate istorică pentru dezvoltarea țării. În acest fel, toate proiectele amânate în trecut din lipsă de finanțare vor putea să fie realizate.

”Autostrăzi, școli, spitale, agricultură, mediu de afaceri sau sistem energetic sunt domeniile care pot beneficia din plin de investiții și modernizare, într-un termen foarte scurt. Cu toate acestea, românii trebuie să știe că finanțările europene nerambursabile sunt condiționate de ritmul și calitatea reformelor pe care România și-a asumat că le va realiza. Un sistem de pensii nou, care să elimine orice fel de inechitate între românii care au muncit la fel și au astăzi pensii diferite, este așteptat să intre în dezbaterea Parlamentului. O salarizare echitabilă în sistemul public, care să îndrepte orice nedreptate din actuala lege a salarizării, este de asemenea o reformă așteptată de peste 1,2 milioane de angajați din sectorul bugetar. Investițiile în școli și spitale, în drumuri, poduri și alte elemente de infrastructură, în digitalizarea instituțiilor publice trebuie să înceapă cât mai repede, pentru ca acestea să se poată finaliza înainte de anul 2027”, este de părere Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean spune că perioada pe care o traversăm este deosebit de dificilă, generată în mare parte și de agresiunea Rusiei asupra poporului ucrainean. În ciuda acestor probleme de necontestat, crede Ioan Balan, partidele politice din România sunt obligate să ia cele mai înțelepte decizii, astfel încât problemele legate de refugiați, cât și obiectivelor de dezvoltare ale țării să poată fi rezolvate.

”Partidul Național Liberal a susținut și susține că ritmul realizării reformelor trebuie accelerat, iar alocările pentru investiții publice să crească de la un an la altul. Cine crede că fără reforme și fără investiții publice vom avea un standard de viață mai bun se înșală. Cine spune că fără reforme și investiții încrederea românilor în autoritățile statului va crește se înșală amarnic. Cine crede că Uniunea Europeană ne oferă o finanțare istorică pentru a-i duce pe români în rândul țărilor dezvoltate, fără să facem reforme și investiții, va avea o surpriză neplăcută. Eu, personal, am încredere că actuala coaliție de guvernare va reuși, în timpul scurt pe care îl avem la dispoziție, să realizăm reforme în toate marile sisteme publice și să construim toate obiectivele de investiții pe care le așteptăm de ani de zile”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan militează pentru pensii și salarii echitabile.
 Vizualizări articol: 845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan militează pentru pensii și salarii echitabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei