Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 67 (7984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziția „Fragmente de suflet” semnată de artistul plastic Dana Simion, la Muzeul de Istorie

Miercuri, 23 Martie 2022 (07:45:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Muzeul de Istorie Suceava va putea fi vizitată, în perioada 25 martie – 19 aprilie 2022, expoziția „Fragmente de suflet” semnată de  artistul plastic sucevean Dana Simion. Vernisajul expoziției va avea loc pe 25 martie, la ora 17:00. Expoziția aduce în prim-plan figura umană și dorește să repună în dezbatere valoarea esteticii și a frumosului în cadrul artei contemporane.

Vor fi expuse lucrări din seriile „Iubirea de sine – O călătorie către autocunoaștere” și „Frumusețea va salva lumea”.

Această expoziție, spun organizatorii, este o replică la estetica urâtului, a grotescului și a dramei prezente în câmpul artistic, provocând uimire prin frumusețea ce ne aduce mai aproape de divinitate.

Artista a expus până în prezent în cadrul expozițiilor, bienalelor și târgurilor naționale și internaționale de la București, Tulcea, Golești, Timișoara, Suceava, Iași, Stuttgart, Berlin, Torino, Luxemburg, Barcelona, Roma, Paris, Florența, Salonic, Zrenjanin (Serbia).

 

·       Cine este Dana Simion

 

Artistul plastic Dana Simion s-a născut la Suceava. A urmat Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” din municipiul Suceava, apoi Universitatea Națională de Arte București, unde s-a și stabilit.

În perioada liceului, pașii i-au fost călăuziți de profesorii Lucia Pușcașu, Eugenia Goraș, Mircea Dăneasa, Pușa Pîslaru.

În cadrul Universității Naționale de Arte a studiat pictura la clasa maestrului Teodor Moraru.  Arta Danei Simion atrage în primul rând prin expresivitate.Creația ei se împarte în lucrări figurativ abstracte și revenirea la studiul figurii umane, a naturii, a diferitelor forme și elemente din realitate și îmbinarea realului cu irealul.

„La baza lucrărilor mele stau 3 elemente: frumusețe, expresivitate și culoare. Consider că libertatea artistului constă în a fi autentic, celelalte vin de la sine”, susține Dana Simion.

Principalele teme abordate de artistă sunt „Îngeri”, „Portaluri” și o serie de lucrări destinate figurii umane cum sunt: „India”, „Fluturi”, „Iubirea de sine – O călătorie către autocunoaștere” și „Frumusețea va salva lumea”, temă la care lucrează în prezent.

„Am ales ca temă pentru această expoziție <Figura umană>, subiect ce m-a preocupat și de care mă simt foarte aproape de ceva vreme încoace. Am experimentat diverse medii și teme de-a lungul timpului și consider că omul este cea mai expresivă si uimitoare formă de viață pe care o știu. Am pus accent pe ochii personajelor ce te urmăresc cu privirea indiferent de unghiul din care privești pictura.

Îmi doresc ca privitorul să migreze din povestea tabloului în propria poveste”, a transmis artistul plastic Dana Simion.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziția „Fragmente de suflet” semnată de artistul plastic Dana Simion, la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziția „Fragmente de suflet” semnată de artistul plastic Dana Simion, la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei